Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in, Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından katledildiği bağ evinde keşif yapıldı.

Pınar Gültekin davasında bugün olay yeri keşfi yapıldı. Keşfe mahkeme heyeti, bilirkişi, olay yeri inceleme uzmanı ile tutuklu sanık 2 kardeş ve davanın tarafları katıldı.

FAİLLER KADIN CİNAYETİNİN İŞLENDİĞİ BAĞ EVİNE GETİRİLDİLER

Tutuklu sanık Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mert Can Avcı, öğle saatlerinde, olay yeri inceleme ve bilirkişi ekiplerinin de hazır bulunduğu keşif için Afyonkarahisar Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden alınarak Menteşe ilçesindeki cinayetin işlendiği bağ evine getirildi. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir’in talebi doğrultusunda mahkeme tarafından kabul edilen keşfe, mahkeme heyeti ile polis ekipleri, bilirkişiler ve taraf avukatları katıldı.

YOĞUN GÜVENLİK ALTINDA KEŞİF

Yoğun güvenlik tedbirleri altında yapılan keşifte, olayda kullanılan benzer özellikteki varil ve bir palette kullanıldı. Mahkeme heyeti sanık Avcı’dan içine ağırlık konulan varili tek başına bağ evinden çıkarıp taşımasını ve hafif ticari kamyonete bırakmasını istedi. Avcı’nın varili yerde sürükleyerek taşımaya çalıştığı görüldü.

YAKLAŞIK 2 SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 2 saat süren keşfin ardından heyet bölgeden ayrıldı. Keşif sonrası bağ evinin önünde gazetecilere açıklama yapan Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, yer göstermeye uygun bir uygulama gerçekleştirildiğini söyledi. Avcı’nın keşifte, varili nasıl doldurduğu, yaktığı ve taşıdığını anlattığını belirten Epözdemir, şunları kaydetti:

"BİRÇOK ÇELİŞKİ VAR"

“Bütün bunlar etraflıca canlandırma şeklinde anlatıldı. Burada tamamen çelişkililerle dolu, kurgulatılmış bir ifadeler yumağı gördük. Böyle canice, hunharca, insanın insan olma vasfına aykırı bir cinayet ve son derece soğuk kanlı şekilde keşif mahallinde detaylar anlatıldı. Biz doğrudan çapraz sorgu kapsamında sorularımızı da ilettik. Keşif icrası da yapıldı ama birçok çelişki var. Sonuna kadar hukuki mücadelemizi ortaya koyacağız.”

DURUŞMADA KEŞİF KARARI ALINMIŞTI

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 9 Aralık günü görülen duruşmada, Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, olay  yerinde keşif yapılması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, talebi yerinde buldu. Heyet, kadın cinayeti faili Cemal Metin Avcı’nın akıl sağlığının yerinde olup olmadığı yönünde rapor alınması ile bugün olay yerinde olay yeri inceleme uzmanı ve bilirkişi marifeti ile keşif yapılmasına karar verdi. Karar doğrultusunda, keşif anında olayda kullanılan varil ile benzer ölçülerde bir varil ve sanığın kullandığını belirttiği özellikte palet bulundurulması için İl Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazıldı. Bugün yapılacak keşifte mahkeme heyeti ile davanın tarafları ve sanıklar da hazır bulunacak.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin, 16 Temmuz’da Akyaka Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Şüphe üzerine gözaltına alınan Cemal Metin Avcı cinayeti itiraf etmiş ve çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı, telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine gözaltına alınmıştı. Jandarmada çelişkili ifadeler veren ve suçlamaları kabul etmeyen Avcı, “delil karartmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, tutuklu sanıklar Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı’nın ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”den 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.