Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı bugün Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkemede ifade veren Cemal Metin Avcı, "Yakalanacağımı hiç düşünmemiştim" derken, avukatı ise "Müvekkilimin cezasında indirim bekliyoruz" dedi. Dava 4 Ocak 2021’e ertelendi.

Muğla’da 27 yaşındaki Pınar Gültekin’i vahşice katleden Cemal Metin Avcı ile yardım ve yataklıktan tutuklanan kardeşi Mertcan Avcı’nın yargılanmasına bugün Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir sanık müdafilerinin birtakım soyut gerekçelerle sanığı mahkeme huzurundan kaçırmak istediklerini söyleyerek, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılması yönündeki talebinin reddine karar verilmesini istedi. Buna ilişkin itiraz mahkemece kabul edildi. Mahkeme, sanığın duruşmada hazır edilmesine karar verdi.

"CEZASINDA İNDİRİM BEKLİYORUZ"

Aynı iddianamede Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı da hakkında 'yardım ve yataklık' suçundan 5 yıl hapis cezası talep edildi. İddianame, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Saat 13:30'da başlayan duruşmaya Pınar Gültekin'in arkadaşları, kadın örgütleri ve STK'lar alınmadı. Savunma yapan katil Cemal Metin Avcı, cinayeti nasıl işlediğini tüm detaylarıyla anlattıktan sonra "Yakalanacağımı hiç düşünmemiştim" dedi. Cemal Metin Avcı'nın avukatı ise "Müvekkilimin cezasında indirim bekliyoruz" dedi.

"BAŞKA FAİLLERİN DE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Mertcan Avcı ise bağ evine gittiğinde Cemal Metin Avcı'nın bir şeyleri yaktığını, bir gariplik görmediğini söyledi. Mertcan Avcı'nın savunmasının ardından söz alan Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Tamamen ezberletilmiş, kurgulatılmış bir ifade ileri sürüyor. HTS kayıtlarında görüldüğü üzere ağabeyi kendisini çağırdığında, niçin 1.5 saat beklemiş? Cinayete iştirak ihtimali şüphesiz var. Çünkü olay saatinde ve olay yerinde. Maktulenin vücudu yandığı için cinayetin saatini ve ölüm sebebini tam olarak bilmiyoruz. Kardeşi dışında başka faillerin de olduğunu düşünüyoruz" dedi. Panik atağı olduğunu iddia eden ve cinayeti anlatmaya devam eden sanık Avcı'nın avukatı, sanığa "Susma hakkını kullan" dedi.

“ANNE BABASININ DA BU İŞİN İÇİNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Duruşmada söz alan Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin de, “Yüreğim yandı. Tüylerim diken diken dinledim. Benim kızım üzerine iftira ediyor. Bugüne kadar katledilen tüm kadınlar için aynı iftiralar atıldı. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Madem öldürdün doğru konuş. Ben çok bedeller ödedim kızımı okutmak için sen mi okutacaktın. Böyle bir ölümü kimse hak etmez. Ben kızımın cenazesine bakamadım. Ben 3 çocuğumu okutmadım bu kız okusun diye. Çok çelişkili ifadeleri var. Adam kızı öldürmüş hanımıyla gidiyor tatil yapıyor. Pişman olduğunu söylüyor. Eğer jandarma olmasaydı belki ben kızımı bulamazdım. Çok acılıyım çok söyleyecek şeyler var ama aklıma gelmiyor. Hikaye anlatıyor. Her şeyi anlatıyor. Soruları hatırlamıyor ama. Anne babasının da bu işin içinde olduğunu düşünüyorum. Yoksa bu kadar soğuk kanlı olamaz.”

"BU CANİ SADECE BİR İNSANI ÖLDÜRMEDİ"

Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin de, “Onun Allah belasını versin. Bu bir cani. 6 çocuğum var. Bu cani bir insanı öldürmedi sadece 6-7 tane insan öldürdü, bizi de öldürdü. Allah belasını versin. Kızımı diri diri yaktı. Buraya sanki bir insan gibi oturmuş anlatıyor. Bizi yaktı, bizi bitirdi, bizi mahvetti. Sen bir erkeksin. Benim kızım seni nasıl bu kadar korkuttu. Bir kadın sana ne yapacak. Sen evlisin, senin ne işin var kızımla. Sen hak ettiğin cezayı almazsan ben seni öldüreceğim. Seni sağ bırakmam. Tutuklasınlar beni. Gülme öyle gülme…” şeklinde konuştu.

DAVA ERTELENDİ

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı’nın yargılandığı dava 4 Ocak 2021’e ertelendi. Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı’nın tutukluluklarının devamına karar verildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, tutuklu sanıklar Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı’nın ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”den 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.