Muğla'da öldürülen Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, CHP'li Milletvekili Süleyman Girgin'in kendisini arayarak davadan vazgeçmesini istediğini açıkladı.

Muğla'da öldürülen Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, "CHP milletvekilinin kendisini arayarak zanlının ailesine yönelik şikayetinden vazgeçmesini istediği" iddiasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Gültekin, kendisini arayan kişinin CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu belirterek, "Taziye dileklerinde bulundu. Taziye dileklerinden sonra, 'Vazgeç, kamu davası devam ediyor' dedi" ifadelerini kullandı. Sıddık Gültekin telefon konuşmasının 1,5-2 dakika sürdüğünü aktardı.

4 OCAK'TAKİ DURUŞMA SONRASI AÇIKLAYACAKTI

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge'nin CHP'li bir milletvekilinin Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin'i telefonla aradığı ve "davadan vazgeçmesi" talebinde bulunduğu iddialarına ilişkin Avukat Rezan Epözdemir ilk olarak açıklama yapmış, "Acılı baba ile görüştüm. Kendisine böyle bir telefon geldiğini söyledi. Milletvekilinin davadan vazgeçmelerini talep ettiğini aktardı. Arayan milletvekilinin ismini 4 Ocak'taki duruşma sonrasında baba kendisi açıklayacak" ifadelerini kullanmıştı.

"İSTİFA EDERİM" DEMİŞTİ

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Twitter hesabından bir açıklama yapmış Gültekin ailesini arayan milletvekilinin kendisi olduğunu kabul ederek "Pınar Gültekin'in cenazesinden bir gün sonra (23 Temmuz) mağdur ailesiyle taziye amaçlı aramanın dışında hiçbir diyalogum olmamıştır. Buna rağmen insani amaçlı bir aramanın bu noktaya gelmesinden şaşkınım. Davaya benim müdahil olduğuma air en ufak bir kanıt, en ufak bir teknik bulgu, en ufak bir ima ortaya çıkarsa ben sadece CHP'den değil milletvekilliğinden de istifa edeceğimi taahhüt ederim" demişti.

İLGİLİ HABERLER

https://dokuz8haber.net/toplumsalcinsiyet/chp-mugla-vekilleri-pinar-gultekin-iddiasi-ile-ilgili-ortak-aciklama-yapacak/ https://dokuz8haber.net/gundem/suleyman-girgin-en-ufak-bir-ima-ortaya-cikarsa-milletvekilliginden-istifa-edecegim/