Muğla'da kendisinden beş gündür haber alınamayan ve arama çalışmaları başlatılan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in eski sevgilisi tarafından vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı.

Bir süredir kayıp olan ve hakkında arama çalışmaları başlatılan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in cansız bedeni bulundu.

ORMANLIK ALANDA BULUNDU

Pınar Gültekin'in cansız bedeni Muğla'nın Menteşe ilçesinde ormanlık bir alanda bulundu. Ailesi ve sevenleri, bir süredir 27 yaşındaki kadından haber alamamış ve kayıp ilanı vermişti. Gültekin en son bir alışveriş merkezinde görülmüştü. Polis, Gültekin'in nasıl hayatını kaybettiğini araştırmaya başladı.

KAYBOLMADAN ÖNCE ESKİ SEVGİLİSİYLE GÖRÜNTÜLENDİ

DHA'nın verdiği bilgiye göre polisler boğularak öldürüldüğünden şüphelendikleri Gültekin'in cansız bedenini adli tıpa kaldırdı. Habere göre, olayla ilgili soruşturmayı sürdüren ekipler, güvenlik kameralarının görüntülerinden Pınar Gültekin’in kaybolmadan önce eski sevgilisi Cemal Metin Avcı ile alışveriş merkezinde oturduğu, ardından da bu kişiyle birlikte buradan ayrıldığını tespit etti. Ekipler, Gültekin’in en son görüldüğü kişiyi gözaltına alarak, sorgulamak üzere karakola götürdü.

ESKİ SEVGİLİSİ CEMAL METİN AVCI İTİRAF ETTİ

Pınar Gültekin'in eski sevgili Cemal Metin Avcı, Emniyet'te verdiği ifadede, Gültekin'in ayrıldıktan sonra barışma teklifini reddettiğini ve bu nedenle kendisini öldürdüğünü itiraf etti. İHA'nın haberine göre ise Gültekin'in katilinin cinayeti vahşice işlediği ve cansız bedeni bir ormanlık araziye attığı belirtildi. Yapılan incelemelerde ise Avcı'nın, Gültekin'i öldürdükten sonra cansız bedenine de şiddet uygulayarak ortadan kaldırmaya çalıştığı ortaya çıktı.

MUĞLA CUHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Muğla ilinde meydana gelen P.G.’nin öldürülmesi olayına ilişkin olarak, bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Muğla ili Menteşe ilçesinde meydana gelen söz konusu olayla ilgili soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca görevlendirilen iki cumhuriyet savcısı tarafından titizlikle yürütülmekte olup, olaya ilişkin şüpheli bir şahıs gözaltına alınmıştır. Gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir” denildi.

AİLE BAKANI SELÇUK: “HUKUKİ SÜRECİN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Pınar Gültekin’in vahşice öldürülerek katledilmesi olayı sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Muğla’da katledilen Pınar Gültekin kızımızın acısı yüreğimizi yaktı; bir canımıza daha kıyıldı. Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi. Not: Pınar Gültekin'in katilinin tam adı, ajanslar tarafından kısaltılmıştır. Haberin ilk halinde ismin kısaltılmış olmasının Dokuz8HABER ile alakası yoktur. Dokuz8HABER'in kadın cinayeti faillerinin adlarını gizlemek gibi bir politikası yoktur.