Kadıköy’de maske takmadığı gerekçesiyle polisler tarafından şiddet uygulanarak gözaltına alınan Rana Batı'nın adres bilgileri, bir Yurtiçi Kargo çalışanı tarafından paylaşıldı. Şahıs “Artık evinden mi alırsınız bilmem” diyerek katliam çağrısında bulundu.

İstanbul Kadıköy’de maske takmadığı gerekçesiyle polislerle tartışan sonrasında ise gözaltına alınmak istenen 19 yaşındaki Rana Batı'nın görüntüleri sosyal medyada büyük yankı bulmuştu. Açığa alınan polisler daha sonra görevlerine iade edildi. Sosyal medya üzerinden linç kampanyalarının hedefi haline getirilen Rana Batı'nın adresi ortaya çıkarılarak linç çağrısı yapıldı. Bir Yurtiçi Kargo çalışanı müşteri veri sistemine girerek kadının adresini daha önce ele geçirdiği Instagram hesabı üzerinden paylaştı. Hesaptan yapılan paylaşımlarda şu ifadeler yer aldı:

"ARTIK EVDEN Mİ ALIRSINIZ BİLEMEM"

"Hesap bendedir dostlar. Sadece bir kaç saat içinde bu soysuz kızın numara ve adresini paylaşacağım. Artık gider evinden mi alırsınız bilemem, beni mahkemeye verdiğinde hep beraber adliyeye gidiyoruz."

SÜRE VERİP TEHDİT ETTİ

Yurtiçi kargo çalışanı olduğu iddia edilen kişi sisteme ulaşamadığını ve birazdan aktif olacağını söyledikten sonra Kadıköy'de polislerle tartışan Rana'ya 1 saat süre verdi. Bu sürenin içinde özür videosu çekip yayınlamazsa, evinin adresini ve telefon numarasını açıklayacağını ilan etti. Sonrasında kadının adres ve telefon bilgilerini paylaştı.

"HEP BERABER GİDELİM Mİ?"

Şahıs, adres bilgilerini paylaştıktan sonra kendi bulunduğu konumdan kadının evinin uzaklığını tespit edip "metrobüsle 1,5 saat" dedikten sonra "hep beraber gidelim mi" diye sordu.

“YURTİÇİ KARGO CEVAP VER”

Sosyal medyada konuyla ilgili olarak #YurticiKargoCevapVer hastagiyle binlerce mesaj paylaşıldı. Müşteri bilgilerine nasıl ulaşabildiğini sorgulayan vatandaşlar, Yurtiçi Kargo’dan yapmasını istedi.

"ÇALIŞANLARIMIZ SİSTEM ÜZERİNDEN KİŞİSEL BİLGİLERE ERİŞEMEZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Yurtiçi Kargo “Çalışanlarımız, sistem üzerinden müşterilerimizin kişisel bilgilerine kesinlikle erişememektedir. Sadece dağıtım sırasında adres bilgileri ilgili personele gösterilmektedir. Konunun şirketimizle ilgili olup olmadığı hakkında net bir bilgi olmasa da olay araştırılmaktadır. Bir ihlal yaşandı ise tüm kanuni haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.