Diyarbakır'da yaşayan Remziye Yoldaş, cezaevinde olan ve ölüm tehditleri aldığı Veysi Yoldaş tarafından bir hafta önce karakola gidip yardım istemesine rağmen öldürüldü.

Diyarbakır'da yaşayan Remziye Yoldaş, evli olduğu firari erkek Veysi Yoldaş tarafından öldürüldü.

"SEN ARA 5 DAKİKAYA GELİRİZ..."

Diyarbakır'da yaşayan Remziye Yoldaş, evli olduğu erkek Veysi Yoldaş cezaevine girince ailesinin yanına yerleşti. İşlediği suçlara rağmen açık cezaevine alınan Veysi Yoldaş, geçmişte birlikte yaşadıkları eve geçmesi için Remziye Yoldaş'a baskı yaptı. Kadının reddetmesi üzerine Veysi Yoldaş, öldürmekle tehdit etti. Veysi Yoldaş'ın tehditleri sıklaşınca Remziye Yoldaş karakola giderek durumu anlattı. Polisler Remziye Yoldaş'a, "Sen ara biz 5 dakikada geliriz" diyerek eve yolladılar. Açık cezaevine alınır alınmaz firar eden Veysi Yoldaş, pusu kurarak Remziye Yoldaş'ı öldürdü. Polisler ise cinayet mahalline tam 45 dakika sonra gelebildi.

"BU İNSAN NASIL AÇIK CEZAEVİNE ALINIR?"

Mezopotamya Ajansı’ndan Arjin Dilek Öncel’e konuşan Remziye Yoldaş’ın kardeşi Mustafa Turan şunları anlattı: “Veysi kapalı cezaevindeyken, kardeşimi arayıp çocuğuyla kendi evine geçmesini istiyordu. Ancak onlara bakacak kimse olmadığı için, kardeşim ve yeğenim annemle kalıyordu. Biz bakıyorduk onlara. Bu duruma tepki gösteren Veysi, önce beni tehdit etti. Sonra kardeşimi tehdit etti. Bunca tehdide rağmen açık cezaevine alındı. Bu kadar suça karışmış biri nasıl olur da açık cezaevine alınır. Açık cezaevine geçtikten sonra firar etti. 9 gün önce amcasının oğullarının yardımı ile önce benim dükkanıma saldırdılar. Bana, ‘Kardeşin akıllı olsun’ diyordu. Ben de ona firarda olduğunu gidip tüm cezasını yattıktan sonra evine dönmesini söylüyordum. Polisi aradım. Kaçtılar” Cinayette ihmali olan polislerin kusuru olduğunu belirten Mustafa Turan “Polis olay yerine 45 dakika sonra geldi. Kardeşim öldü. Oysa kardeşime tehlike anında ara, 5 dakikada geliriz diyorlardı. Gelemediler” dedi. 9 gündür firarda olduğu halde pompalı tüfekle Diyarbakır’ın merkezinde eşine pusu kurmayı başaran Veysi Yoldaş olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen yakalanamadı.