RTÜK, trans oyuncu Çağla Akalın'ın katıldığı, Exxen platformunda yayınlanan Katarsis Programı'na transfobik ceza verdi. Akalın'ın yer aldığı bölüm yayından kaldırıldı.

Acun Ilıcalı'nın dijital platformu Exxen'de yayınlanan Katarsis isimli programda Trans kadın Çağla Akalın'ın yer aldığı bölüm yayından kaldırıldı. Programa Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından para cezası verildi. Artı Gerçek'ten Yağmur Kaya'ya konuşan, Trans kadın Çağla Akalın, kendisinin yer aldığı bölümün yayından kaldırıldığını söyleyerek bölümün neden kaldırıldığına dair kendisine herhangi bir açıklamanın yapılmadığını belirtti. Akalın, "Çocukluğumu, gençliğimi yaşadığım acıları anlatmaktan başka bir şey yapmadığım ve birçok kişinin yüreğine dokunan programın benim olduğum bölüm RTÜK tarafından ceza yemiş" ifadelerini kullandı.

"BENİM OLDUĞUM BÖLÜM CEZA YEMİŞ"

Akalın, konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu mübarek günde aldığım bir haberi beni seven, her zaman yanımda olan, ailenizin bir ferdi gibi bağrınıza bastığınız ve artık başka kimsenin olmadığına inandığım sevenlerim ile paylaşmak istiyorum. Exxen bölümü kaldırmış. Bana yapılan açıklama bu yönde. İlkleri başarmanın gurunu bir kez daha yaşadım. Tarihinde ilk kez bir Trans kadının katıldığı program ceza yedi, belki Acun beye bile ilk defa bu ilki yaşattım. Benim son sözüm, keşke çocukluğundan beri yaşadığım olayları anlattığım programa ceza kesmek yerine bana bu acıları yaşayanlara ceza kesilse idi. Keşke bu dünyada böyle bir kurul olsaydı. Allah'tan, Rabbimin mahşeri ve kıldan ince kılıçtan keskin adaleti var. Konuyu siyasi görüşe ve duruşa bağlayıp, beni siyasi görüş ve duruştan vurmaya kalkan herkese şimdiden tekrar ediyorum: Ben vatancı bir vatandaşım."