Samsunspor sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasına tepki gösterildi.

Samsunspor sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasına tepki gösterildi. Açıklamada, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu kadınına hitaben ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzla üzerinde yükselmeye layıksın’ sözlerini söylemiş ve milletimizi kurtuluşa ve zafere götüren mücadelede Türk kadının emeğini bu sözlerle ölümsüzleştirmişti. Atatürklü armayı göğsümüzde taşımanın gururuyla, Samsunspor olarak biz de Atamızın kadına verdiği yüksek değeri, temel değerlerimizden biri olarak görüyoruz ve her zaman kadın erkek eşitliğinin savunucusu olacağız.” ifadeleri kullanıldı.

"HERKESİ DESTEKÇİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ"

"Kadınlarımızı her türlü ayrımcılığa karşı korumak ve aile içi şiddeti ortadan kaldırmak için İstanbul Sözleşmesi’ni destekliyoruz" denilen açıklama şu şekilde sonlandırıldı: "Ülkemizin ilk imzacı devletler arasında olduğu bu sözleşmenin kadınlarımızın ayrımcılığa ve şiddet maruz kalmadığı, aile içi şiddetin tarihe karıştığı bir Türkiye için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Kadınları şiddetten ve ayrımcılıktan uzak tutmak ve cinsiyet fark etmeksizin şiddetle mücadele etmek amacıyla hazırlanan İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatmak için herkesi bu sözleşmenin destekçisi olmaya davet ediyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Türkiye, kadınların haklarının korunması için oldukça önemli olan #İstanbulSözleşmesi‘nden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla çıktı. Erdoğan’ın imzasını taşıyan ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.”