Şanlıurfa Siverek'te 14 yaşındaki bir kız çocuğunun abisi ve dayısı tarafından sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Çocuk, karın ağrısıyla gittiği hastanede hamile olduğunu öğrendi.

Siverek'te 14 yaşındaki bir kız çocuğu, abisi ve dayısının cinsel istismarı sonucunda sonucunda hamile kaldı.

ÇOCUĞUN ZORLADIĞINI İDDİA ETTİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yoğun karın ağrısı ile hastaneye giden bir kız çocuğunun hamile olduğu öğrenildi. Doğum yapan çocuk, abisi A.B. ve dayısı M.İ. tarafından defalarca tecavüze maruz bırakıldığını söyledi. Karakoldaki ifadesinde M.İ., çocuğun kendisini ilişkiye zorladığını iddia ederek kendisinin göre engelli olduğunu söyledi. Abisi A.B. ise kardeşinin kendisiyle birlikte olmak istediğini kendisinin de bunu kabul ettiğini savundu.

OĞLUNU KORUDU KARDEŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Mahkemede ise iki fail de suçlamaları kabul etmedi. Kıç çocuğunun annesi ise cinsel istismar faili oğlu A.B.'den şikayetçi olmadığını ama kardeşi M.İ.'den şikayetçi olduğunu söyledi. Anne, "Kızım böyle konulara meyilli birisi değil. Hamile olduğunu ilk defa hastenede öğrendim. Kızıma kesinlikle zorla bir şeyler yapıldı" dedi.

"BENİ DÖVERLER"

Mahkemede iki cinsel istismar faili erkekten de şikayetçi olmadığını söyleyen mağdur çocuk, "Çünkü abim ve dayım ceza alırlarsa hapishaneden çıktıklarında beni döverler. Aileme teslim edilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

24 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi kararı bozararak mağdurun doğum yaptığı sırada biyolojik yaşının öğrenilmesi ve bebeğin babasının kim olduğunun sorulmasını isteyerek kararı bozdu. Dosyaya bakan Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise sanıklara ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan beraat, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan ise 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hüküm ile birlikte tutukluluklarına devam kararı verildi. Ayrıca kararda, “Her ne kadar sanıklar hakkında zincirleme suç hükümlerinin uygulanması talep edilmiş ise de sanıkların aynı suçu işleme kararı icrası kapsamında değişik zamanlarda mağdura karşı aynı suçu birden fazla işledikleri hususunda her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı bir delile ulaşılmadığından sanıklar hakkında zincirleme suç hükümleri uygulanmamıştır” ifadeleri yer aldı. Mahkeme tarafından bebeğin babasının kim olduğuna ilişkin soruya ise mağdur çocuk cevap vermedi.