Gemicilik eğitimi alan 19-23 yaşlarındaki 5 kadın gemici, Şehir Hatları'nda işbaşı yaptı. Kadınları gemici olarak işe alınması ise Şehir Hatları tarihinde ilk.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştirak şirketi Şehir Hatları’da ilk kez kadın çalışanlar işe alındı. Gemicilik eğitimi alan yaşları 19-23 arasında değişen 5 kadın gemici işbaşı yaptı. Kadın gemicilerin geminin boya, raspa ve makine işlerini yaptığı ve ihtiyaç olan alanlarda çalıştığı belirtildi.

"KAPTANLIĞA DOĞRU BİR SÜREÇTE İLK ADIMI ATTILAR"

Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Serhan Dedetaş, "Arkadaşlarımızın hepsi gemide gemici olarak başlıyorlar. Yani halat alıp-verme operasyonu, geminin diğer ihtiyaçları vs. Kaptanlığa doğru gidecek bir süreçte ilk adımı atmış oluyorlar" ifadelerini kullandı.

"'KADINDAN GEMİCİ OLMAZ' DİYORLARDI"

İşbaşı yapan kadın gemicilerden biri de, “Okuldan mezun olduğum zaman bazı yerlere başvuru yapıyordum. Kadın olduğum için CV’me bile bakmıyorlardı. 'Kadın gemicinin burada ne işi var? Kadından gemici olmaz' diyorlardı" diye konuştu.

İMAMOĞLU: "KURUMUMUZA ÇOK ŞEY KATACAKLARINA EMİNİM"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Vapurlarda kadın çalışanlar göreve başladı. Kaptanlığa kadar giden yolda istekleri ve liyakatleriyle işbaşı yaptılar. Bu köklü kurumumuza çok şey katacaklarına eminim" açıklamasında bulundu. https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1306844289369026560