Şeyma Yıldız'ı katleden sanık Harun Yıldız hakkında “öz kızını kasten öldürme” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, 18 yaşındaki kızı Şeyma Yıldız'ı katleden Harun Yıldız isimli erkek hakkında "ağırlaştırılmış müebbet hapis" talebiyle açılan davanın ikinci duruşması Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

ANNE FAİLDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Okul çıkışına giderek Şeyma’yı “Gel seni biraz arabayla gezdireyim” dedikten sonra erkek arkadaşı olduğu bahanesiyle öldürüp yol kenarına atan Harun Yıldız'ın eşi Emine Yıldız'a mahkemede sanıktan şikayetçi olup olmadığı soruldu. Şikayetçi olmadığını söyleyen Yıldız, "Olayı görmedim" dedi.

MAHKEME BAŞKANINDAN CİNSİYETÇİ SORULAR

Mezopotamya Ajası'nın haberine göre mahkeme başkanının Yıldız’a sorduğu cinsiyetçi sorular dikkat çekti. Mahkeme başkanı Yıldız’a, “Olaydan önce görüntüler olduğu anlatılıyor, gördüğüm kadarıyla klasik Anadolu ailesi gibi duruyorsunuz. Porno morno olsa muhakkak bilir miydin? Erkek arkadaşı var mıydı?" şekline sorular sordu. Yıldız ise kendisine yöneltilen soruya, “Elimin altındaydı, o ne iş yapsa ben bilirdim. Arkadaşları ile konuşurken telefonunu da bana verirdi. Öyle bir şey söz konusu olamaz" şeklinde yanıt verdi. Mahkeme başkanının, “Babanın psikolojik sorunları var mıydı” sorusuna ise Yıldız uykusuz kaldığını, az yemek yediğini ve geçmiş yıllarda panik atak ilaçları kullandığını öne sürdü.

FAİL SİLAHINI YANINA ALIYORDU

Ardından söz alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı "7/24 her gittiği yere silahını götürüyor muydu" diye sordu. Araya giren Emine Yıldız "Onu ben bilirim oğlum bilmez" diyerek failin silahı bazı zamanlarda yanına aldığını söyledi.

TAHRİK İNDİRİMİ YAPILMASIN TALEBİ

Söz alan müdafi avukatı, “Sanığın eşinin anlatımlarına göre silahını hiç bir şekilde yanında taşımıyor olay günü silahını yanına alması ile cinayeti tasarladığını düşünüyoruz. Olaydan üç gün geçmiş, kızı ile konuşmuş haksız tahrik olması mümkün değil. Sanığın hiç bir indirim yapılmadan en üst cezadan yargılanmasını talep ediyorum" dedi. Son olarak ifadesi sorulan sanık Harun Yıldız ise önceki beyanlarını tekrarladı. Mahkemeye yazılı dilekçe sunduğunu belirtti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Ardından mütalaasını açıklayan iddia makamı, “Yapılan yargılama, sanığın savunması, maktuleye ait otopsi raporu, tanık anlatımları, bilirkişi raporu, olay tutanağı ile dosyadaki deliller göz önüne alındığında, sanığın öz kızı olan maktuleyi ateşli silah ile vurma suretiyle kasten öldürdüğü yönündeki eylemi sabit” diyerek, bu kapsamda sanığın ağırlaştırıl müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.  Ayrıca sanığın katalog suçlardan yargılanması nedeniyle tutukluluk halinin devamını istedi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 22 EKİM'E ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise taraf avukatlarının esas hakkında savunmalarını almak için ek süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 22 Ekim’e erteledi.

NE OLMUŞTU?

Okul çıkışına giden Harun Yıldız, Şeyma’yı “Gel seni biraz arabayla gezdireyim” diyerek kandırdı. Yolda kızıyla tartışan Yıldız, Şeyma’yı erkek arkadaşı olduğu bahanesiyle öldürüp yol kenarına attı.