İzmir’de Zeynep Çetinkaya’yı dört saat boyunca işkenceye maruz bırakan Berk Öcalan isimli erkek, 18 Mayıs'ta hakim karşısına çıkacak. Duruşmaya çağrıda bulunan Çetinkaya, "Ben hayattayken ilgili hakimlerin emsal karar vermesini istiyorum. Benim kemiklerimi kıran bu caninin en ağır cezayı alması için 18 Mayıs'ta Bayraklı Adliyesi'ne desteğe bekliyorum" dedi.

Haber: Esra Tokat Fotoğraf: Emre Orman / csgorselarsiv.org İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 23 Mart tarihinde Berk Öcalan isimli erkek, kız arkadaşı Zeynep Çetinkaya’ya dört saat boyunca şiddet uyguladı. Maruz kaldığı şiddet sonrasında vücudunun pek çok yerinde morluklar oluşan Zeynep Çetinkaya, 24 Mart’ta Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı ve polise giderek şikayetçi oldu. Ancak polis ekipleri, fail Öcalan hakkında başka bir soruşturma nedeniyle işlem başlatarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan fail Öcalan ise saatler sonra serbest bırakılmıştı. Şiddet faili Berk Öcalan'ın yargılanacağı davanın ilk duruşmasının tarihi belli oldu. Buna göre ilk duruşma 18 Mayıs'ta İzmir Bayraklı Adliyesi'nde saat 14.00'de gerçekleşecek.

"BEN HAYATTAYKEN ŞİDDET FAİLİ CEZALANDIRILSIN"

Zeynep Çetinkaya ise "Ben hayattayken ilgili hakimlerin emsal karar vermesini  ve şiddet failinin cezalandırılmasını istiyorum; katledildikten sonra değil. Benim kemiklerimi kıran bu caninin en ağır cezayı alması için 18 Mayıs'ta duruşmaya herkesi çağırıyorum" diyerek çağrıda bulundu.
Editör Notu: Şiddetin detayları, yeniden şiddet üretmemek için haberde verilmemiştir. Şiddet mağdurunun fotoğrafları ise mağduru korumak adına haberde kullanılmamıştır.