Evli olduğu erkek Osman Topal ile yaşadığı sorunlar nedeniyle İstanbul’da bir sığınma evine yerleşen; yine Osman Topal tarafından sığınma evinden çıkarılarak Karlıova'ya götürülen Zeynep Topal'ın elleri arkadan bağlı şekilde cansız bedeni bulundu. Cinayetle ilgili Osman Topal ve iki yakını gözaltına alındı.

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi’ndeki Sanayi Sitesi’nden dün akşam saatlerinde silah sesleri yükseldi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polisler, yaptıkları araştırmada sanayi sitesinin bahçesinde yerde elleri arkadan bağlı genç bir kadın cesedi ile karşılaştı. Genç kadının üzerinden kimliğini belirleyecek edecek herhangi bir belge çıkmadı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından kadının cenazesi otopsi işlemleri için Bingöl Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Başlatılan soruşturma doğrultusunda yapılan araştırma sonucu bulunan cenazenin Zeynep Topal (27) isimli evli ve 2 çocuk annesi kadına ait olduğu belirlendi.

SIĞINMA EVİNDEN ALINDI

Eşi Osman Topal ile sorunlar yaşayan kadın, iki ay önce Karlıova’dan ayrılıp İstanbul’a gitti. Burada Sultanbeyli Polis Karakolu’na giden Topal, talebi doğrultusunda bir sığınma evine yerleştirildi. Fakat yerini öğrenen eşi Osman Topal tarafından bir hafta önce sığınma evinden alınıp, Karlıova’ya geri getirildi. İlçeye geri getirilen Zeynep Topal’ın dün akşam elleri arkadan bağlı şekilde ölü bulunması üzerine eşi Osman Topal gözaltına alınıp, sorguya alındı. Öldürülen Zeynep Topal’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilçeye bağlı Kaynak (Cevan) köyünde toprağa verilecek.