Rabia Karakaya isimli bir kadın sosyal medya üzerinden aynı hastanede çalıştığı Bilal Yılmaz isimli hasta bakıcı tarafından mayıs ayından beri cinsel tacize maruz bırakıldığını duyurdu. Karakaya hastane yönetiminin şikayetine rağmen soruşturma açmadığını açıkladı.

Rabia Karakaya isimli bir sağlık çalışanı kadın aynı hastanede çalıştığı Bilal Yılmaz isimli hasta bakıcı tarafından mayıs ayından beri cinsel tacize maruz bırakıldığını duyurdu. Karakaya Twitter’dan “Merhaba ben Rabia Karayaka 6yıldır sağlık çalışanıyım tek basına ayakları üzerinde duran bir kadınım , fakat Mayıs ayından beri saplantılı bir sapık tarafından taciz edilmekteyim. Sesimi duyurmak istiyorum” diye paylaşım yaptı. https://twitter.com/rabia_karakaya2/status/1298748327966760960 “Erzurum da çalıştığım üniversite hastanesinde hasta bakıcı BİLAL YILMAZ tarafından cinsel tacize uğradım , emniyete ve savcılığa şikayette bulundum ,uzaklaştırma ve koruma kararı çıkarmak icin talepte bulundum” diyen Karakaya, “Adli süreç için savcılık tarafından istenilen delilleri ve belgeleri sundum , aynı zamanda idari soruşturma açılması açısından hastane idaresiyle durumu paylaştım” açıklaması yaptı.

TACİZİN EKRAN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

“Hasta bakıcı Bilal yılmaz ile işe ilk başladığım tarihte 2014 yılında aynı klinikte çalıştım ve bana arkadaşlık teklifinde bulundu ben de kabul etmedim ve durumdan huzursuz olduğum icin kliniğimi değiştirdim” diyen Karakaya “Reddettiğim Bilal Yılmaz bana burada görmüş olduğunuz ekran görüntülerini atıyorum . Porno videolar atıp benimle birlikte olmak istediğini ve her gece resmine bakarak uyuyorum evine geleceğim seninle birlikte olucaz şeklinde mesajlarına devam etmiştir” ifadelerini kullandı. https://twitter.com/rabia_karakaya2/status/1298753046479069190

HASTANE YÖNETİMİ “BAŞININ ÇARESİNE BAK DEDİ” İDDİASI

Hastane yönetiminin “başının çaresine bak” değdi iddiasında bulunan Karakaya sözlerine şöyle devam etti: “Konuyu hastane yönetimiyle paylaştığımda karşı tarafın çalıştığı birim değiştirildi ve başka bir şey yapamayacaklarını kendi basımın çaresine bakmam gerektiği söylenildi idari soruşturma açıldı denildi fakat dosyam rektörlüğe gönderilmemiş yeterli delil olmadığını söylediler.  Ortada tecavüz yok taciz yok abartma Bilal’i işten atsak hoşuna mı gidicek git istediğin yere şikayet et bizi karıştırma şeklinde bir cevap aldım hastane soruşturma müdüründen , dosyamı rektörlüğe göndermeden kapatmışlar.  Başhekim yardımcısı tarafından Biz onu işten atamayız can güvenliğin yoksa polise git savcıya git yada istifa et bizi bağlamaz sen bu kafayla herkesin hakkından gelirsin git napıyosan yap bizi meşgul etme şeklinde cevap aldım.” https://twitter.com/rabia_karakaya2/status/1298758652795461634

“SESİMİ DUYUN İSTİYORUM”

“Ben Rabia Karayaka 26 yaşında genç bir kadın genç bir sağlık çalışanı olarak insanların sağlığı icin kendi hayatımı riske atmış biri olarak herkese sesleniyorum ben huzurlu yaşamak istiyorum bunun icin sesimi duyun istiyorum” diyen Karakaya “Ben bana yapılan cinsel tacizlerin ölüm tehditlerinin hiç birine sessiz kalmıyorum ve sesimi duyurmak istiyorum #bilalyılmaztutuklansın istiyorum” çağrısında bulundu. https://twitter.com/rabia_karakaya2/status/1298761664477659137 Rabia Karakaya’nın  çağrısı üzerine #bilalyılmaztutuklansın etiketi Twitter’da TT listesine girdi.