BeinSports spikeri Melih Şendil, Real Madrid'in pembe formasını eleştirdiği konuşmasında "Kadınlar futbolda olmamalı" ifadesini kullandı.

Katarlı BeinSports kanalının spikeri Melih Şendil, Real Madrid'in pembe formasını eleştirdiği konuşmasında "Kadınlar futbolda olmamalı" ifadesini kullandı. Şendil'in cinsiyetçi sözleri büyük tepki çekti.

"AYRIMCILIK YAPIYOR GİBİ OLMAYALIM..."

Dün gece oynanan Manchester City-Real Madrid Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının ardından spor spikeri Melih Şendil’in canlı yayında yaptığı yorumlar büyük tepki çekti. Real Madrid’in giydiği pembe forma üzerine yorumlarda bulunan duayen spiker, "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu" ifadelerini kullandı. "Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım, topa tutarlar ama önemli değil. Alışığız" diyen Şendil, "Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" diye konuştu. Programdaki diğer yorumcu İlker Yağcıoğlu da, Şendil’e "Ben de yaptırmam" ifadeleriyle destek verdi.

"KADINLAR HER YERDE ALIŞACAKSINIZ"

Şendil'in cinsiyetçi söylemleri nedeniyle Twitter’da birçok tepki paylaşımı yapıldı. Twitter’daki tepkilerden bazıları şöyle: "Futbol oynamış bir kadın olarak söylüyorum Melih Şendil bayılıyorsunuz boş boş konuşmaya KADINLAR HER YERDE, ALIŞACAKSINIZ." "Melih Şendil alanında usta isimlerden ve akıllara kazınan birçok golü sesinden izlediğimiz birisi. Yaptığı açıklamalar hiç yakışık almamış. 21.yüzyılda hala cinsiyetlerin spora uygunluğunu tartışıyor olmak koca bir saçmalık. Kadınlar için neyin uygun olup olmadığını sizden öğrenecek değiliz. Pembe, erkeklere çok yakışıyor. Kadınlar futbolda olacak. Erkekler toplumsal cinsiyet eşitliğini öğrenecek. İstanbul Sözleşmesi yaşatacak." https://twitter.com/dokuz8haber/status/1292044458242998272

beIN SPORTS KINADI

beIN Sports, spor spikeri Melih Şendil'in "Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" yorumunu kınayarak, "Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" açıklamasını yaptı. Yayıncı kuruluşun açıklaması şu şekilde: "beIN SPORTS olarak, dün akşamki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının hemen ardından yayınladığımız 'Maç Sonu' programında, sunucu Melih Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz. Bu yorumlar son derece aşağılayıcı ve kesinlikle kabul edilemez nitelikteydi. Digiturk ve beIN, diğer birçok küresel girişimin yanı sıra beINSPIRED projesi aracılığıyla kadın sporcuları desteklemek ve tüm dünyada tanıtmak için yorulmadan çalışıyor. Dün geceki yorumlar şirketimizin savunduğu değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız