Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun açıklamasına göre, şubat ayında en az 22 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Şubat ayı kadına dönük şiddet ve katliam verilerini açıkladı. Platformun raporuna göre, geride bıraktığımız ay içerisinde 22 kadın katledildi, 12 kadın ise şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 15 kadının öldürülme “bahanesi” tespit edilemedi, 2’si ekonomik, 5’i boşanmak istemesi, arkadaşlık ve barışma isteğini reddetmesi gibi kendi hayatlarına dair karar almak isterken öldürüldü. Açıklamada, “Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” denildi.

8 KADIN EVLİ OLDUĞU ERKEK TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Şubat ayında yaşamını yitiren 21 kadından 1’inin kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 8’i evli olduğu erkek, 5’i bir tanıdık, 3’ü birlikte oldukları erkek, 3’ü oğlu, 1’i babası, 1’i de eskiden birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü. Kadınların 10’u ateşli silahlarla, 9’u kesici aletle, 2’si darp edilerek, 1’i boğularak öldürüldü. Kadınların 13’ü evinde, 3’ü sokak ortasında, 1’i otelde, 1’i arazide, 1’i ıssız bir yerde öldürüldü. 3 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilemedi. Şubat ayında öldürülen kadınların 17’sinin koruma kararının olup olmadığı bilinmezken; 5 kadının herhangi bir uzaklaştırma veya koruma kararı bulunmuyordu.