Üniversite öğrencisi Şule Çet'in öldürülmesiyle ilgili sanık Çağatay Aksu'ya "kasten öldürmek", "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay, sanık Berk Akand'a ise tüm suçlarda Aksu'ya yardım ettiği gerekçesiyle 18 yıl 9 ay verilen hapis cezaları onandı

Sendika Org'un haberine göre Ankara’da üniversite öğrencisi Şule Çet’in öldürülmesiyle ilgili sanık Çağatay Aksu’ya “kasten öldürmek”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay, sanık Berk Akand’a ise tüm suçlarda Aksu’ya yardım ettiği gerekçesiyle 18 yıl 9 ay verilen hapis cezası onandı.

BİR PLAZANIN 20. KATINDAN ATILMIŞTI

Gazi Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet, 29 Mayıs 2018’de, Ankara’daki bir plazanın 20. katından atılarak yaşamını yitirmiş, olayla ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında dava açılmıştı. ”Kasten öldürme”, ”cinsel saldırı” ve ”kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarının yöneltildiği sanıklar Aksu ve Akand, ilk defa 6 Şubat 2019’da hakim karşısına çıkmış ve suçlamaları reddetmişti.

KATİL ÇAĞATAY AKSU'YA MÜEBBET VERİLMİŞTİ

Geçen aralık ayında Çağatay Aksu ile Berk Akand’ın yargılandığı davanın 6. duruşmasında karar açıklanmıştı. Davada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Çağatay Aksu’nun müebbet ve 12 yıl 6 ay hapsine, sanık Berk Akand’ın ise 18 yıl 9 ay hapsine hükmetmişti. Mahkeme başkanı, kararın oy çokluğu ile alındığını söylemişti.

İSTİNAF MAHKEMESİ KARARI ONADI

Kararı değerlendiren Şule Çet’in avukatı Umur Yıldırım “Kararı istinafa taşıyacağız” demişti. İstinaf mahkemesi mahkeme kararını onayarak Çağatay Aksu’nun müebbet ve 12 yıl 6 ay hapsine, sanık Berk Akand’ın ise 18 yıl 9 ay hapsine hükmetti.