Gaziantep’te ünlü bir iş insanının oğlu olan erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın evinin penceresinden düştüğü ileri sürülen Duygu Delen (17) yaşamını yitirdi. Mehmet Kaplan şüpheli olarak gözaltına alındı.

Gaziantep’de dün akşam Batıkent Mahallesi’ndeki 5 katlı bir apartmanın 4’üncü katındaki bir dairenin penceresinden düşen genç bir kadın hayatını kaybetti.

DELEN'İN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Delen'in cenazesi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'nun morguna götürüldü. Gözaltına alınan Mehmet Kaplan ise sorgulamak üzere emniyete götürdü. Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Duygu Delen'in kaza sonucu mu düştüğü, intihar mı ettiği, yoksa cinayete mi kurban gittiğinin belirlenmesi için soruşturma başlattığı öğrenildi.

KAPLAN DAHA ÖNCE DE BAŞKA BİR KADININ ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞTU

Gözaltındaki Mehmet Kaplan, 2019 yılında ehliyetsiz ve alkollü olarak kullandığı araçla yaya geçinde yürüyen 35 yaşındaki Zeynep Berna Atay’a çarparak ölümüne neden olmuştu. Kaplan, işlediği cinayetle ilgili çıkarıldığı mahkemece, adli kontrol şartı ve bulunduğu ikametten ayrılmaması şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİ OLDU

Sosyal medyada Duygu Delen için başlatılan kampanya, saatlerdir Twitter Türkiye gündeminde ilk sırada yer alıyor. Yurttaşlar, Mehmet Kaplan'ın babasına ait olan ünlü halı markası Atlantik Halı'nın Twitter adresini etiketleyerek yüzlerce tweet attı. Bunun üzerine firma hesabını kilitledi.