Ankara’da 4 Haziran’da şüpheli şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır'a, eski sevgilisi tarafından şiddet uyguladığı anların ses kaydı ortaya çıktı. Ses kaydında Çakır'ın "İstemiyorum, yeter artık git" diyerek haykırdığı kaydedildi.

Ankara’da 4 Haziran’da intihar ettiği iddia edilen ve cansız bedeni sevgilisi tarafından bulunan Aleyna Çakır’ın, eski sevgilisi Ülkücü Ümitcan Uygun tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor. Aleyna Çakır'a eski sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından şiddet uygulandığı anlara ait ses kaydı ortaya çıktı. Çakır'ın komşusunun Müge Anlı'ya gönderdiği kayıtta Çakır'ın yardım "İstemiyorum, yeter artık git" diyerek haykırdığı kaydedildi.

ALEYNA ÇAKIR'IN BABASI İSYAN ETTİ: "BUNU DUYMUYOR MU DEVLET YETKİLİLERİ?"

Aleyna Çakır ve Ümitcan Uygun'un komşuları olduğu belirtilen bir kişinin aldığı ses kaydında, Aleyna'nın"İstemiyorum, yeter artık git"diyerek haykırışı duyuluyor. Aleyna'nın çığlıklarını duyan baba Çakır ise, kızının fotoğrafına dokunarak "Seni duymuyorlar. Bunu duymuyor mu devlet büyükleri. Elinizi niye uzatmıyorsunuz?" diyerek isyan etti. Anne ise "Kızımı ne hale getirmişler" diyerek tepki gösterdi.

ŞİDDET FAİLİ ERKEK HER DEFASINDA SERBEST BIRAKILDI

Komşunun daha önce polise şikayette bulunduğu ve polisin 2 kere Ümitcan Uygun'u gözaltına aldığı ve serbest bıraktığı ortaya çıktı. Yaşlı kadın bunun üzerine ses kaydı aldığını ancak polisin "izinsiz ses kaydı alamazsınız, yaptığınız suç" dediğini ifade etti. Adalet Bakanlığına seslenen Müge Anlı, Aleyna Çakır'ın ses kaydının dosyaya eklenmesini talep etti.

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır’ın 4 Haziran günü Ankara’da intihar ettiği haberlere yansımıştı. Cansız bedeni sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından bulunan Çakır’ın arkadaşları, intihar haberine şaşırmış ve inanmadıklarını söylemişti. Dünden bu yana sosyal medyada Ümitcan Uygun’a ait olduğu anlaşılan videolar ile birlikte bu şüphe giderek belirginlik kazandı. Videoda Aleyna Çakır, Ümitcan Uygun tarafından darp ediliyor ve canlı yayında yerde yatan baygın görüntüsü paylaşılıyor. Ümitcan Uygun videoda, “Öyle yapılmaz böyle yapılır” diyor.

DEFALARCA ŞİKAYET ETMİŞ YARDIM İSTEMİŞ

Görüntüler sosyal medyada infial yaratırken, Aleyna Çakır’ın arkadaşlarına gönderdiği ses kaydı da cinayet şüphesini güçlendirmişti. Ses kayıtlarında Ümitcan Uygun tarafından şiddete maruz bırakılan Çakır, arkadaşlarından yardım isterken duyuluyor. Ayrıca arkadaşları Aleyna Çakır’ın Ümitcan Uygun’u defalarca savcılığa şikayet ettiğini fakat herhangi bir işlem yapılmadığını da sosyal medyada dile getirdi.

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI ÜYESİ

Ümitcan Uygun’un hakkındaki şikayetlere rağmen herhangi bir işleme tabi olmadan hayatına devam etmesi ve Aleyna Çakır’ı şiddete maruz bırakması, Uygun’un bazı çevreler tarafından kollandığı sorularını da beraberinde getirdi. Uygun’un sosyal medya paylaşımları ve fotoğraflarına bakıldığında se koyu bir Ülkücü ve MHP üyesi olduğu anlaşılıyor. Yurttaşar, sosyal medya paylaşımlarında iktidar bloğuna yakın duran kişilerin yaptıkları suçlardan hızlıca sıyrıldıklarını hatırlatarak Uygun için aynı senaryonun işlememesini talep etti.