Uşşaki Tarikatı’nın lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir çocuğu sistematik olarak cinsel istismara maruz bıraktı. Olayın ortaya çıkmasının ardından Nurullah tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz haftalarda, müritlerine  “Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya, Tayyip Bey ‘Bekleyin' dedi. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de… Vakti gelir. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor" diye öğüt veren Uşşaki Tarikatı’nın lideri Fatih Nurullah'ın yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu sistematik olarak cinsel saldırıya maruz bıraktığı ortaya çıktı.

MÜRİTLER BABAYA ŞİDDET UYGULADI

Odatv'den Sami Menteş'in haberine göre, Jandarmaların Sakarya’nın Akyazı ilçesinin Kuzuluk mahallesinde bulunan tarikat binasını basarak Fatih Nurullah'ı gözaltına aldığı sırada, cinsel saldırıya maruz bırakılan çocuğun babası ise müritler tarafından darp edildi. Odatv’nin yargı kaynaklarından edindiği bilgilere göre, babanın omzu kırıldı, belinde ve kolunda yaralar var.

SİSTEMATİK OLARAK CİNSEL İSTİSMARA MARUZ BIRAKMIŞ

Çocuk İzleme Merkezi, uzmanların eşliğinde alınan ifadede, 12 yaşında cinsel istismara maruz bırakılan çocuk yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlatırken, Nurullah'ın kız çocuğunu yaşadıklarını anlatmaması için telkin verdiği de ortaya çıktı. İfadede bulunan uzman ise Y.A.’nın ifadesinde cinsel istismara uğradığına ilişkin detayların olduğu bu beyanların da çevresel detaylarla desteklendiği belirterek, Y.A.’nın ifadesinin güvenilir olduğunu söyledi.

YAŞANANLARI KISMEN İTİRAF ETMİŞ

Perşembe akşam gözaltına alınan Fatih Nurullah, Pazartesi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Nurullah’ın tutuklanmasına karar verdi. Dava dosyasında Y.A.’nın ifadesinin haricinde Fatih Nurullah’ın Y.A.’nın babasıyla yaptığı ve yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine ait ses kaydının olduğu da öğrenildi.

AİLE CAN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞE DUYUYOR

Odatv’ye bilgi veren yargı kaynakları, Y.A.’nın ailesinin can güvenliklerinden endişeli ve çaresiz olduklarını söyledi. Kaynakların aktardığına göre tarikat müritleri aileyi, küçük kızın ifadesini değiştirmesi için ölümle tehdit ediyor.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA: TARİKATLAR KAPATILSIN

Nusrullah'ın bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakmaktan tutuklanmasına ilişkin haberin gündeme yansımasının ardından, Twitter'da #TarikatlarKapatılsın etiketi ile kampanya başlatıldı. Söz konusu etiket ile binlerce paylaşım yapılırken, kısa sürede Türkiye gündeminde birinci sıraya yükseldi.