Hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "tehdit" suçlamasıyla fezleke düzenlenen ve HDP'den ihraç edilen Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırıldı.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, cinsel saldırı ile suçlanan Tuma Çelik hakkında dokunulmazlığının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar vermişti. Komisyonda alınan bu karar Meclis’in de gündemine geldi. Genel Kurul’da, seçim çalışmaları sırasında D.K. adlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılması önerisi kabul edildi. DHA'nın aktardığı habere göre, cinsel saldırı ve tehdit ile suçlandıktan sonra HDP’den ihraç edilen Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verildi. Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılan Çelik hakkında soruşturma ve kovuşturmaya devam edilebilecek. Böylelikle Çelik’in yargılanmasının da önü açılmış oldu.

ANAYASA VE ADALET KOMİSYONU KARARINI GEÇEN HAFTA AÇIKLAMIŞTI

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, hakkında “nitelikli cinsel saldırı” ve “tehdit” suçlamasıyla fezleke düzenlenen Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına karar vermişti.