Mersin’de 3 kızını cinsel istismara maruz bırakan erkek, tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşmasında tutuklandı. Fail savunmasında "Para için iftira attılar" dedi.

Mersin’de 3 kızını cinsel istismara maruz bırakan erkek, tutuksuz yargılandığı davanın görüldüğü ilk duruşmada tutuklandı. Duruşma öncesinde adliye koridorunda bekleyen tarafların sözlü sataşması kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 1 kişi yaralanırken, 5 kişi de gözaltına aldı.

CİNSEL İSTİSMAR FAİLİNDEN SAVUNMA: "PARA İÇİN İFTİRA ATILDI"

Davaya tutuksuz yargılanan S.D ve şikayetçi olan 3 kız çocuğu katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz hakkı alan sanık S.D, yaşananları inkar ederek kendisine iftira atıldığını söyledi. Sanık S.D kendisine para için iftira edildiğini iddia etti. Duruşmada ifade veren tanıklar ise, isnat edilen suçun yaşandığını ve bu olayları duyduklarını belirtti.

"SANIĞIN DELİL KARARTMA GİRİŞİMLERİ OLDU"

Davacı olan 3 kız kardeşin avukatı Pınar Dokuz ise, “Çoktan tutuklama olması gereken bir duruşmaydı. Sanığın delil karartma girişimleri oldu. Mahkeme heyetinde de suç şüphesi oluştu ve en azından ilk duruşmada tutuklandı” dedi. Sanık S.D tutuklanarak cezaevine gönderilirken, dosyadaki eksik hususların giderilmesi için duruşma 16 Eylül tarihine ertelendi.