Aleyna Çakır'ın şüpheli ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun'un arkadaşı olduğu söylenen Gökhan Özbolat da bir kadına şiddet uyguladığı anları canlı olarak yayınladı.

Ankara'da Aleyna Çakır'ın (Sema Esen) cansız bedeni 3 Haziran tarihinde Keçiören ilçesinde bir evde bulunmuştu. Genç kadının intihar ettiği öne sürülürken, Çakır'ın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Ümitcan Uygun olayın baş şüphelisi olarak kayıtlara geçti. Çakır'a şiddet uyguladığı anları kayda alan Uygun, genç kadının baygın hallerini canlı yayında yayınlamıştı. Videoda Aleyna Çakır, Ümitcan Uygun tarafından darp ediliyor ve canlı yayında yerde yatan baygın görüntüsü paylaşılıyor. Ümitcan Uygun videoda, “Öyle yapılmaz böyle yapılır” diyor.du.

ŞİDDET ANLARINI CANLI OLARAK PAYLAŞTI

Yaşanan gelişmelerin üzerine uyuşturucu madde kullandığı için tutuklanan ve cezaevinde olan Uygun'un yakın arkadaşı Gökhan Özbolat da benzer bir olayla gündeme geldi. Saldırgan Özbolat sosyal medyada açtığı canlı yayında, bir genç kadına şiddet uyguladığı anları paylaştı.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

Bu anlara ait görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, kullanıcılar duruma tepki gösterdi. Öte yandan şiddet görüntülerinin kayıt altına alındığı sırada saldırganın yanında bulunan ve videoyu çeken kişinin de ekranlara yaptığı el hareketi dikkatlerden kaçmadı.
Editör Notu: Şiddetin detayları ve görüntüleri, yeniden şiddet üretmemek ve şiddete uğrayan kadını mağdur etmemek için haberde verilmemiştir.

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır’ın 4 Haziran günü Ankara’da intihar ettiği haberlere yansımıştı. Cansız bedeni sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından bulunan Çakır’ın arkadaşları, intihar haberine şaşırmış ve inanmadıklarını söylemişti. Dünden bu yana sosyal medyada Ümitcan Uygun’a ait olduğu anlaşılan videolar ile birlikte bu şüphe giderek belirginlik kazandı. Videoda Aleyna Çakır, Ümitcan Uygun tarafından darp ediliyor ve canlı yayında yerde yatan baygın görüntüsü paylaşılıyor. Ümitcan Uygun videoda, “Öyle yapılmaz böyle yapılır” diyor. Ankara’da 4 Haziran’da intihar ettiği iddia edilen ve cansız bedeni sevgilisi tarafından bulunan Aleyna Çakır’ın, eski sevgilisi Ülkücü Ümitcan Uygun tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor. Aleyna Çakır’a eski sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından şiddet uygulandığı anlara ait ses kaydı ortaya çıktı. Çakır’ın komşusunun Müge Anlı’ya gönderdiği kayıtta Çakır’ın yardım “İstemiyorum, yeter artık git” diyerek haykırdığı kaydedildi. Daha önce sistematik şiddete maruz kalan ve ölümle tehdit edilen Çakır, bu olaydan sonra 17 Nisan’da Ümit Can Uygun ve arkadaşı Enes Ö.’den şikayetçi olmuştu.