Uşşaki Tarikatı lideri Eyüp Fatih Şağban’ın bir kız çocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bırakma suçundan yargılanmasına başlandı. Şağban, kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek tutuksuz yargılanma talep etti. Mahkeme ise, Şağban’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Müridi F.A.’nın 12 yaşındaki kızı Y.A’yı sistematik cinsel istismara maruz bırakma suçundan tutuklanan Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah takma adlı Eyüp Fatih Şağban’ın yargılanmasına başlandı. Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen davada 48 yıl hapis cezası istemi ile yargılanan Şağban, tutuklu bulunduğu Bolu Cezaevi'nden SEGBİS sistemiyle, çocuğun ailesi ise jandarma koruması ile gelerek Çorum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi.

"TRUMP ONAYLADI, BIDEN'IN SÖYLEMLERİNDE DE VAR"

Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre, fail Şağban zaman zaman ağlayarak verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyerek kendisine iftira atıldığını söyledi. Bin yıllık bir tasavvuf geleneğine saldırıldığını ve Menemen hadisesi gibi bir olay yaratılmış olduğunu iddia eden Şağban, "FETÖ savcıları daha önce de kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün ihbarı ile Balıkesir’de üniversiteli bir kıza tecavüz ettiğim iftirasında bulunmuştur. Burada bütün tasavvuf cemaatleri hedef alınmıştır. Trump’ın onayladığı Biden’ın da söylemlerinde yer alan, İslami cemaatlerin sonlandırılması bu olay sayesinde tekrar canlandırılmıştır" ifadelerini kullandı. Şağban, baba F.A.’nın çocuğunu kendisine teklif ettiğini, kendisinin ‘Bu iş olmaz, yaşı ufak’ dediği halde, ısrarlarını sürdürdüğünü iddia etti. Aile tarafından kendisine komplo kurulduğunu söyleyen tarikat lideri, suçlamaları reddetti ve tutukluluk sürecinin ve yaşının göz önünde bulundurularak, tutuksuz yargılanmayı talep etti.

"BİR BİLSEN FOTOĞRAFINI ASMAZDIN"

Y.A.’nın annesi E.A. ise verdiği ifadede, "Biz sanığın yanında yaşarken kızım bana hiçbir şey bildirmedi. Kurban Bayramı dönüşü İstanbul’a gittik. Oradaki evimizi taşıdık. Yeni eve Fatih efendinin fotoğrafını asarken kızım bana, 'Anne bu adam çok kötü birisi, bir bilsen fotoğrafını asmazdın' dedi. Ne olduğunu sorduğumda ağlayarak yaşadıklarını anlattı. Ben eşim sinirlenir, belaya bulaşır diye eşime anlatamadım. Ancak sanığın kendisi eşimi kendi aramış ve kendi anlatmış. Eşim bu şekilde öğrendi zaten" dedi. Duruşma sonunda mahkeme, Şağban’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İLGİLİ HABERLER

https://dokuz8haber.net/toplumsalcinsiyet/tarikat-lideri-12-yasindaki-cocugu-sistematik-olarak-cinsel-istismara-maruz-birakti/ https://dokuz8haber.net/gundem/ussaki-tarikati-liderinden-dede-sefkati-savunmasi/ https://dokuz8haber.net/gundem/tarikat-liderinin-istismar-haberine-erisim-engeli/