Van’da geçen yıl alışveriş için markete giden bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 33 yıl bir ay 15 gün hapis cezası verildi.

Van’da, geçen yıl alışveriş için markete giden bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 33 yıl bir ay 15 gün hapis cezası verildi. AA’nın Cumhuriyet başsavcılığının açıklamasından aktardığına göre olay tarihinde 12 yaşından küçük olan kız çocuğu, alışveriş için gittiği bakkalda işyeri sahibi E.B’nin istismarına maruz bırakıldı.

"ÇOCUĞUN NİTELİKLİ CİNSEL İSTİSMARI" SUÇUNDAN HAPİS

Bu kapsamda hazırlanan iddianame ile E.B. hakkında Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı. Davanın dünkü karar duruşmasında sanık E.B.’ye, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 33 yıl bir ay 15 gün hapis cezası verildi.
Editör notu: Olayın gerçekleştiği mahalle ve cinsel istismara maruz bırakılan kız çocuğunun isminin kısaltılmış hali haberin ana unsuru olmadığı için ve 18 yaş altındaki çocukların haklarını korumakla birlikte güvenlikleri açısından haberde kullanılmamıştır.