UKKSA her yıl düzenlediği “Yaşam Boyu Onur Ödülleri“ ve açılış sergilerini 08 Ağustos 2020 Cumartesi günü gerçekleştirdi. Törende, Yaşam Boyu Onur Ödülü Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’ye verildi.

Şubat ayından Ekim sonuna kadar Ulusal ve Uluslararası sanatçılarla etkinliklerini sürdüren UKKSA her yıl düzenlediği “Yaşam Boyu Onur Ödülleri“ ve açılış sergilerini 08 Ağustos 2020 Cumartesi günü gerçekleştirdi. UKKSA (Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi) Knidos’un Sır’ı Sanat Festivali’nde bu yıl tema olarak ‘Bir İnsanlık Suçu: Kadına Yönelik Şiddet’i ele aldı.

CANAN GÜLLÜ'YE YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ

10. yıl ödül töreni UKKSA Art Direktörü Emine Özkarslıoğlu tarafından açılış konuşmasıyla başladı. Sunumunu Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Erman Immıch yaptığı törende Yaşam Boyu Onur Ödülü Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’ye, UKKSA Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Metin ve ona eşlik eden CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar tarafından takdim edildi.

"BEDEL ÖDEYEN KADINLAR ADINA ALIYORUM"

Canan Güllü ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, toplumsal sorgulama bilincinin önemi ile kadın sivil toplum örgütlerinin mücadeleci gücünü dile getirerek "İstanbul sözleşmesi kaldırılsın söyleminin ülkemizi kutuplaştırdığı bu günlerde bu ödülü her türlü haksızlığa karşı mücadele eden, feministler, aktivistler, özgür olmak için bedel ödeyen kadınlar adına alıyorum” dedi.

KONSER İLE SONLANDI

Daha sonra Kültür ve Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, Datça Belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Başkanı Hayriye Balkan ve Muğla CHP Milletvekili Suat Özcan ve Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar konuşmalarına devam ettiler. Gece Marmaris Promenad Orkestrası’nın verdiği güzel konser ile sonlandı.

30 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

Ertuğrul Ateş (Kişesel Resim Sergisi) Funda TARAKÇIOĞLU (Kişisel Heykel Sergisi) Ece KAZAN (Kişisel Seramik Segisi) Yener PINARBAŞ (Kişesel Resim Sergisi) ve Karma Sergiler 30 Eylül 2020 tarihine kadar UKKSA Datça - Yakaköy de izleyici ile buluşmaya devam edecek.