Yeni Şafak yazarı Sevda Türküsev, canlı yayında görücü usulü evliliği savundu. Deniz Akkaya ise Türküsev'e "Kız çocuklarını mahveden zihniyet sizsiniz" diyerek tepki gösterdi.

Uçankuş TV canlı yayında Yeni Şafak yazarı Sevda Türküsev ile manken Deniz Akkaya arasında ‘görücü usulü’ tartışması yaşandı.

"GÖRÜCÜ USULÜ EVLİLİK BAĞNAZLIK"

Sevda Türküsev programda, “Görücü usulü evlilik bitti, serbest yaşanmaya başladı. Bununla da kadına şiddet ve cinayet arttı” ifadelerini kullandı. Akkaya ise, görücü usulü evliliğin bağnazlık olduğunu söyledi. Bunun üzerine Türküsev, “Asıl bağnaz sizsiniz” dedi.

"KIZ ÇOCUKLARINI MAHVEDEN ZİHNİYET SİZSİNİZ"

Bunun üzerine Akkaya görücü usulü evlilikle ilgili, "Burada kimse görücü usulünü destekleyemez, yazık ya. 'Benim çocuğum 11 yaşında, 18 yaşına geldiğinde kendi istediğim kişiyle ilgilenicem' bu nasıl acımasızca bir tavırdır?" dedi. Türküsev'in, görücü usulü evliliğin Türkiye’nin geleneği olduğunu savunması üzerine ise Akkaya, "Bu ülkenin geleneği değil görücü usulü" diye yanıt verdi. Akkaya, "Kız çocuklarını mahveden zihniyet sizsiniz işte, kız çocukları bu ülkede sizin yüzünüzden şiddet görüyor!" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1319018174520709122