AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına dair Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan açıklama geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına dair Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan açıklama geldi. Selçuk, Erdoğan'a övgü dizdiği mesajında "2002’den bu yana Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan liderliğinde ülkemizdeki tüm kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal hayata katılımını desteklemek için önemli düzenlemeleri hayata geçirdik" ifadelerine yer verdi. Selçuk ardından şöyle devam etti: "Kadın haklarının teminatı, Anayasamız başta olmak üzere, iç mevzuatımızdaki mevcut düzenlemelerdir. Hukuk sistemimiz ihtiyaca göre yeni düzenlemeleri hayata geçirebilecek kadar dinamik ve güçlüdür. Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadele bir insan hakları meselesidir. Aslolan ilkelerdir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da sıfır tolerans ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz."

NE OLMUŞTU?

Türkiye, kadınların haklarının korunması için oldukça önemli olan #İstanbulSözleşmesi‘nden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla çıktı. Erdoğan’ın imzasını taşıyan ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.”