Haber: Ahmet ÜNSAL/ Manisa

Trafik kazasında yaşamını yitiren Sarp Ege’nin kız arkadaşı Buğu Ada Deniz Ölmez, “Karakola ifadeye gittiğimde önüme önceden hazırlanmış Sarp’ın hızlı olduğu, adamın yavaş olduğu yönünde satırların yazılı olduğu evraka imza atmamı istediler. Ben okuduktan sonra ‘Hayır Sarp hız yapmadı ve kimseye çarpmadığı gibi tam tersine bize adam çarptı’ dememe karşın benzer ifadeyi imzalattılar. Kaldı ki Sarp ile bir buçuk yıla yakın arkadaşlığımız var, hiçbir zaman hız yapmamıştır. Hız yaptı iftiralarıyla acımızı daha çok derinleştirmekte neyin nesidir anlaşılır gibi değil” dedi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Laleli bölgesi Büyükşehir Belediyesi arkasında 6 gün önce meydana gelen ve 17 yaşındaki Sarp Ege Çakır gibi gencecik bir fidanın yaşamını noktalayan kazada evladını kaybeden Osman-Yeliz Çakır çifti, oğullarının ölümüne neden olan sürücünün serbest bırakılmasına isyan ederek, "Ciğerimizi alev alev yanıyor. Tek isteğimiz var Adalet, Adalet" ifadelerini kullandı.

Manisa lisesini bitirdikten sonra yeni hayatını dizayn etmek için üniversite sınavları hazırlığı içerisinde olan Sarp Ege Çakır, bir yandan derslerini çalışıyor diğer yandan da fırsat bulduğunda kız arkadaşı Buğu Ada Deniz Ölmez ile okuyacağı üniversitenin hangisi olacağını masaya yatırmak için bir araya geliyordu. Ta ki yaşamlarını karartan o trafik cinayeti olana değin.

“SARP HAYATTA HIZ YAPMAZDI OLAY GÜNÜDE YAPMADI BİZ ARACA DEĞİL ARAÇ BİZE ÇARPARAK YAŞAMIMIZI KARARTTI”

Kaza anında erkek arkadaşının kullandığı motosiklet ile bir kafeye gidiyorlardı ki önlerinde duran otomobil sürücünün aniden önlerine kırarak boş otoparka kırmasıyla birlikte büyük bir gürültü ile motorsikletin üzerinden yere savruldu. 

Buğu Ada Deniz Ölmez, iki araç arasında sıkışıp kalması sonrasında kanlar içerisinde yerde yatan erkek arkadaşı Sarp’ı savrulduğu zeminden çaresiz bakışlarla izledi.

Olay yerine gelen 112 ekipleri Sarp’a gerekli tıbbi müdahaleyi yapması onu hayata döndürmeye yetmedi. 

Kazaya neden olan sürücünün ise bir süre aracından çıkmadığını, sonrasında araçtan iki kişinin indiğini ilk yaptıkları işin sigara yakmak olduğunu dile getiren Buğu Ada Deniz Ölmez, “Biz kimseye çarpmadık tam tersine bize çarptılar. Kaldı ki erkek arkadaşımın hız yaptığını iddia eden sürücü ani dönüşle bizim hayatımızı kararttı. O kişi fren yerine gaza basarak Sarp’ı kendi aracı ile park halindeki araç arasında sıkıştırarak ölümüne neden oldu. Başında kaskı vardı. O dikkatsiz, vurdumduymaz sürücü canımdan canı kopardı" diye konuştu.

Sarp Ege Çakır’ın gülerek ayrıldığı Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi'ndeki evi tam bir matem evine dönüştü. Osman-Yeliz Çakır çiftine başsağlığına gelenler kazanın oluşuna ve sürücünün salıverilmesine anlam yüklemediklerini dile getirerek Çakır çiftini acını dindirmeye çalıştılar.

“SÜRÜCÜ OĞLUMU İKİ ARAÇ ARASINDA SIKIŞTIRARAK ÖLDÜRMÜŞTÜR. OĞLUM CİNAYETE KURBAN GİTMİŞTİR”

Manisa’da binlerce tenis ve yüzme sporcusu yetiştiren spor insanı aynı zamanda da beden eğitim öğretmeni olan baba Osman Çakır, oğlunun yaşamını yitirdiği olay yerine giderek kazanın oluş şeklini en ince ayrıntılarıyla kayda aldı. Oğlunun kullandığı motorsikleti yediemin deposundan alan baba Osman Çakır şunları söyledi:

”Motorsikletin yürüyen aksanları başta olmak üzere ciddi bir hasarı yok. Buda oğlumun hız yapmadığını gözler önüne ortaya koyuyor.Olay yerinde yaptığım inceleme den anlaşıldığı gibi oğlum sürücünün kendisine çarpmasıyla dengesini kaybederek motorsikleti ile savruldu.Sonrasında sürücünün fren yerine gaz pedalını tercih etmesi oğlumun iki araç arasına sıkıştırılarak tam bir trafik cinayetine kurban gitmesinin yolu seçildi.

Bu kaza değil tam tersine cinayettir.Buradan Cumhuriyet Savcısına sesleniyoruz bir köpek bile ölse daha fazla hassasiyet gösterildi.Sonuçta gencecik bir fidan yaşamını yitirmiş, onun ölümüne yol açan kişi biz cenazemizi kaldırmadan elini kolunu sallayarak salıverildi.Buna ne vicdan ne de yürek kabul eder.Bizim tek isteğimiz adalet,adalet, adalet.”

“CİĞERİMİZ YANIYOR. AİLECEK İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ.”

Sarp Ege Çakır’ın ölümüyle ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir kendi sosyal medya hesabı üzerinden kaza ile olan tüm ihmaller zincirini dile getirerek yetkililere seslendiğine işaret eden baba Osman Çakır, adeta dedektif gibi çalışarak oğlunun kaza geçirdiği olay yerine giderek tüm olumsuz olasılıkları yeniden gözden geçirerek cep telefonu ile kayıt altına aldı.
 Baba Çakır, “Şuradan şunu söylem istiyorum kesinlikle işin peşini bırakmayacağım. Kendini bilmez aracın sürücüsü Ata Özütemiz’in trafik cinayetine yol açtığı açıkça ortadadır.Sürücü frene basacağına gaza basarak oğlumu park halindeki araç arasında adeta tost haline getirdiği fotoğraflardan ortaya çıkıyor. Kaza sonrasında soruşturmayı üstlenenler, trafik raporu tutanlar, oğlumun olay yerinde yaşamını yitirmesine karşın yaşıyormuş gibi hastane acili yerine 112 ambulansı ile morga nakledilmesine de içine alan ihmaller zinciri avukatlarım aracılığı ile yargıya taşıyacağım.Ciğerimiz yanıyor. Kaldı ki Cumhuriyet Savcımız içiniz rahat olsun tüm kameraları izlemeye aldık, düzenlenen trafik tutanağında şüpheler gördüm demesine karşın neden sürücü hiçbir şey olmamış gibi salıverildi. Bunu da anlamak mümkün değil.”

SARP’IN ANISI YAPTIRILACAK BİR ÇOCUK PARKINDA YAŞAYACAK

Sarp Ege Çakır’ı hayatta koparak o kaza sonrasında yaşamları kararan Osman-Yeliz ve kızları Ceren Çakır, evlatlarının isminin ölümsüzleştirmek adına çalışmalara başlatacaklarını dile getirerek, “Öncelikle oğlumuzun ölümüne neden olan Motorsikleti satıp üzerine ekleyeceğimiz para ile Sarp Ege Çakır çocuk parkı yaptıracağız.Sarp’ın bundan sonra adı çocuk parkında ve farklı etkinliklerde yaşatacağız” dediler.