Cildinde kaşıntı, kızarıklık veya dökülmeler yaşayanlar kullanabilecekleri kremleri araştırıyor. Bu konuda adı geçenlerden biri de Travazol krem oluyor.
Özellikle mantar enfeksiyonu tedavileri için doktorlar tarafından verilen ilaçlar arasında yer alan Travazol krem ne işe yarar, detaylıca yanıtladık.
Travazol Krem Ne İşe Yarar?
Travazol krem, ciltte oluşan veya oluşabilecek tahrişleri önleme ve iyileştirmeye yardımcı olan medikal kremlerden biridir.
Travazol kremin etken maddeleri, bakteri ve virüslerin çoğalmasını engeller. Ciltteki kaşıntı ve kızarıklık belirtilerini azaltır.
Travazol krem ne işe yarar sorusunun cevabı genel olarak aşağıdaki belirtileri kapsar:
- Mantar kaynaklı cilt sorunlarına karşı etkilidir.
- Eritrazma adı verilen cilt hastalığına yol açan mikropları yok etmede etkilidir.
- Kaşıntı, kızarıklık ve yanma gibi rahatsız edici cilt belirtilerini hafifletir.
- Cildin iltihaplanmasını önleyerek iyileşmeyi destekler.
Travazol Krem İçeriği
Travazol krem genellikle cilt üzerinde meydan gelen mantar gibi enfeksiyonlara karşı kullanılan ilaçlardan biridir. Daha çok hafif ve orta derecedeki mantar sorunları için tercih edilir. Aynı zamanda birçok mikroba karlı etkilidir. Ciltte kaşıntı, kızarıklık gibi alerjik reaksiyonların yatıştırılmasında yardımcıdır.
15 gram ağırlığındaki tüplerde satılan Travazol krem ne işe yarar kadar, içeriğinde neler olduğu merak ediliyor.
Travazol kremin etkin maddeleri aşağıdaki gibidir:
- 10 mg izokonazol nitrat
- 1 mg diflukortolon valerat
Travazol kremin mantar enfeksiyonları karşısında etkili olmasını sağlayan etken maddesi izokonazol nitrat olarak bilinmektedir. Cilt yüzeyinde iltihabı önleyen diğer madde ise diflukortolon valerattır.
Travazol kremin içerisinde yer alan yardımcı maddeler şu şekildedir:
- Likit parafin
- Polisrobat 60
- Disodyum EDTA
- Vazelin
- Setostearil alkol
- Sorbiton stearat
- Distile su
Travazol Krem Kullanımı
Travazol krem öncelikli olarak doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır. Bu sayede cilt sorununuz veya mantar enfeksiyonunuz için etkili bir yardım alabilirsiniz.
Genel olarak Travazol krem nasıl kullanılır sorusunun cevabı şu şekildedir:
Genel kullanım önerisi günde 2 kez enfekte bölgeye ince bir tabaka halinde uygulanmasını içermektedir.
Cilt sorununuz tamamen geçene kadar kullanmaya devam etmelisiniz. Tedavi süresi konusunda doktorunuzun önerilerine uyunuz.
Enfekte bölgenin temiz olduğundan emin olduktan sonra kremi uygulayınız.
Fazla miktarda krem kullanmanın etkiyi artırmayacağını bilmeli, ince bir tabaka halinde uygulamalısınız.
Not: Travazol kremi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.
Travazol Kremin Yan Etkileri
Travazol krem yüksek oranda tolere edilebilen bir krem olmasına karşın, her ciltte aynı tepkiyi vermeyebilir. Özellikle de travazol kremin içeriğinde yer alan etken maddelere alerjisi olan kişilerde bazı yan etkiler görülebilir.
Travazol kremin görülebilecek yan etkileri aşağıdaki gibidir:
- Cilt yüzeyinde yanma, kızarıklık, kaşınma
- Deride renk değişimi
- Alerjik kontakt dermatit
- Kıl kökü iltihabı
Not: Maddelenen yan etkiler genellikle seyrek görülür. Fakat herhangi bir yan etki ile karşılaştığınızda doktorunuza danışmanız önerilir.
Travazol Krem Mantarı Geçirir Mi?
Travazol krem, mayalar ve maya benzeri mantarlar karşı etkili olması ile bilinmektedir. Cildinde mantar enfeksiyonu ile karşılaşan vatandaşlar ise bu belirtiler doğrultusunda adı sıklıkla geçen travazol krem ne işe yarar sorusunu merak etmektedir.
Travazol krem, mantar enfeksiyonu bulunan bölgedeki zararlı birçok mikroorganizmanın yok edilmesi konusunda yardımcı olmaktadır. Mantara karşı etkili bir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir.
Travazol Krem Ayak Mantarına İyi Gelir Mi?
Enfeksiyonun oluşmasına neden olan mantar mikrobu, sıcak ve nemli ortamı sever. Bu ortamı sağlayan bölgelerden biri olan ayaklarda ise mantar enfeksiyonu sıklıkla gözlemlenir.
Travazol kremin doktor önerisiyle düzenli kullanıldığı takdirde mantar oluşumu engelleyerek ayakların sağlığa kavuşmasında etkili olduğu bilinir.
Not: Her cilt ve her bünye için durum farklı olabilir. Ayağınızda mantar olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Travazol Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?
Mantar enfeksiyonuna maruz kalan bölgede kaşıntı gerçekleşebilir. Kaşıntı belirtisi gösteren hastalar ise Travazol kremin kaşıntıya da iyi gelip gelmediğini öğrenmek ister.
Eğer, mantar enfeksiyonundan kaynaklı olarak cildinizde kaşıntı varsa, Travazol krem mantar mikrobuyla birlikte bu kaşıntıyı önlemek için de etkilidir
Travazol Krem Hangi Bölgelere Sürülür?
Travazol krem mantar enfeksiyonlarının oluşumu için uygun ortam sağlayan eller, ayak parmaklar arası, kasıklar ve genital bölgeye sürülebilir.
Travazol Krem Yüze Sürülür Mü?
Travazol kremin uygulanabileceği bölgeler arasında yüz yer almamaktadır. Cilt yüzeyinin hassas olduğu yüzde alerjik reaksiyonlar gözlemlenebilir. Bu sebeple Travazol kremi yüzünüzde uygulayıp uygulayamayacağınız hakkındaki tüm sorular için doktorunuza danışınız.
Travazol Krem İltihaba Sürülür Mü?
Mantar enfeksiyonları için etkili bir tedavi yöntemi olan Travazol kremin, enfeksiyon sebebiyle oluşan iltihap belirtilerinde kullanılıp kullanılamayacağı da merak konusudur. İnce bir tabaka halinde uygulamanız gereken Travazol kremi, iltihaplı bölgeye sürmeden önce doktorunuza danışmanız önerilir.
Travazol Krem Nereye Sürülmez?
Travazol kremin içeriğinde birçok etken madde bulunmaktadır. Bu maddeler cildin daha hassas olduğu bölgelerde alerjik reaksiyon yaratabilir. Yüz, koltuk altı ve kasık bölgesi için oldukça dikkatli olunmalıdır. Bu bölgelere sadece doktorunuz söylediği sürece Travazol krem uygulamalı, aksi takdirde tedaviyi tek başınıza yapmamalısınız.
Travzol Krem Kortizonlu Mu?
Cilt için uygulanan kremlerin içerisinde kortizonun yer alıp almadığı sıklıkla merak edilir. Travazol krem daha çok mantar enfeksiyonu tedavisinde yer alsa da içeriğinde kortizon bulundurur. Bu sebeple de kızarıklık, kaşıntı, ağrı, iltihaplanma sebepli şişlik gibi belirtiler üzerinde de etkilidir.
Travazol krem ne işe yarar sorusunu tüm detaylarıyla yanıtladık. Özellikle de mantar enfeksiyonu şikayeti olan hastalar için sıklıkla önerilen bu kremi doktorunuza danışmadan kullanmamanız gerektiğini tekrar hatırlatırız