Trendyol, 2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan ve Türkiye'nin ilk "decacorn" şirketi unvanını alan önde gelen bir e-ticaret platformudur. Merkezi İstanbul'da bulunan Trendyol giyimden elektroniğe, ev ve mutfak ürünlerinden market alışverişine kadar geniş bir ürün skalasına sahiptir. Platformda hem Trendyol'un kendisinden hem de üçüncü taraf satıcılardan ürün satın almak mümkündür. Peki, Trendyol kimin? Kime satıldı? İşte tüm detaylar…

Trendyol Kimin

Trendyol Hangi Ülkenin?

Trendyol, Türkiye merkezli bir şirkettir. 2010 yılında İstanbul'da kurulmuştur ve merkezi hala buradadır. Ancak Trendyol'un sahibi Çinli dev e-ticaret şirketi Alibaba Group'tur. Alibaba, 2018 yılında Trendyol'a büyük bir yatırım yaparak şirketin %86,5'lik hissesini satın almıştır. Bu nedenle hem kuruluş hem de merkezi bakımından Türk bir şirket olarak kabul edilirken sahiplik yapısı itibarıyla Çinli bir şirket olarak da değerlendirilebilir.

Trendyol Kimin Markası?

Tüketiciler sıklıkla Trendyol gerçek sahibi kim şeklinde araştırmalar yapmaktadır.

Şirketin şu anki sahiplik yapısı şu şekildedir:

  • Alibaba Group: %86,5
  • Demet Mutlu: %6,96
  • Evren Üçok: %5,55
  • Begüm Tekin: %0,78
  • Zeki Güçlü Kaya: %0,21

Trendyol kimin sorusuna yönelik cevapta görüldüğü üzere platformun büyük çoğunluğu (%86,5) Çinli dev e-ticaret şirketi Alibaba Group'a aittir. Demet Mutlu, Evren Üçok, Begüm Tekin ve Zeki Güçlü Kaya ise kurucu ortaklar olarak küçük bir hisseye sahiptir.

Trendyol Hangi Ülkenin?

Trendyol, Türkiye merkezli bir şirkettir ve İstanbul'da kurulmuştur. Şirketin sahibi ise hisse çoğunluğu ile Çinli e-ticaret şirketi Alibaba Group'tur.

Trendyol Kimin 4

Trendyol Kime Satıldı?

Şirketin sahiplik yapısı 2018 yılından beri değişmemiştir. 2018’de Alibaba Group, Trendyol'a 728 milyon dolar karşılığında stratejik yatırımcı olmuştur. 2020 senesinde ise Trendyol'un 2018 ve 2020'de sermaye artışlarında 350 milyon dolar daha yatırım yapmış ve ortaklık payını %86,5'a çıkarmıştır.

Trendyol Sahibi Kimdir?

Demet Mutlu, 22 Ağustos 1981'de New York'ta doğan Türk girişimci ve iş insanıdır. Kendisi Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol'un kurucusu ve CEO'sudur. Peki, Trendyol kimin? Demet Mutlu Kimdir? Devamı yazımızda…

Trendyol Kimin 7

Demet Mutlu Kimdir?

Eğitim hayatını İngiltere, İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamlayan Demet Mutlu, New York Üniversitesi'nde Ekonomi Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Harvard Business School'da MBA programına başlasa da girişimcilik ruhu onu rotasını değiştirmeye itti ve Harvard’ı bırakarak 2010 yılında Trendyol'u kurdu.

Trendyol kısa sürede Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitelerinden biri haline geldi. Milyonlarca ürün ve yüzbinlerce satıcıyla faaliyet gösteren bu platform; teslimat, lojistik ve ödeme gibi alanlarda da hizmet vermektedir. Mutlu'nun girişimciliği ve iş başarısı birçok ödüle layık görülmüştür. 2014 yılında Fortune Dergisi tarafından "40 Yaş Altı 40 En Başarılı Türk" listesine seçilen iş insanı, 2015 yılında Ernst & Young tarafından "Yılın Girişimcisi" ödülü almıştır. 2019 yılında ise Forbes Dergisi tarafından "Dünyanın En Güçlü 100 Kadını" listesine girmeyi başarmıştır.

Girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunmak için aktif rol oynayan Demet Mutlu birçok girişimcilik platformunda mentorluk ve danışmanlık yapmaktadır. Kadın girişimciliğin desteklenmesi için de çalışmalar yürüttü. Kendisi, ilham verici bir girişimcilik hikayesine ve Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri olma özelliğine sahiptir. Evli ve iki çocuk sahibidir. İngilizce, Türkçe ve İtalyanca dillerini akıcı konuşmaktadır. Kitap okumayı, seyahat etmeyi ve yeni şeyler keşfetmeyi seven Demet Mutlu, girişimcilik ruhu ve vizyonuyla Türkiye'nin e-ticaret sektöründe önemli bir değişim yaratmıştır.

Trendyol Kimin 6

Demet Mutlu Nereli?

Eğer Trendyol sahibi nereli diye merak ediyorsanız Demet Mutlu bir Türk girişimcidir. 22 Ağustos 1981'de New York, Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuştur. Ancak ailesi Türk'tür. Babası Ankaralı, annesi ise Adanalıdır.

Demet Mutlu Kaç Yaşında?

Demet Mutlu, 22 Ağustos 1981 tarihinde dünyaya gelmiştir. Günümüz tarihi baz alındığında şu an kendisi 42 yaşındadır.

Trendyol Kimin 3

Trendyol Şu An Kime Ait?

Demet Mutlu’nun kurduğu Trendyol, Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından biri haline gelmiştir ve milyonlarca kişiye hizmet vermektedir. Bu anlamda Mutlu, birçok ödüle layık görülmüştür.

Ayrıca Trendyol'un kurucusu ve CEO'su olması ve şirketin 16,5 milyar dolar değerinde olması göz önüne alındığında da ünlü iş insanının mal varlığının oldukça yüksek olduğu tahmin edilmektedir. Forbes dergisi tarafından 2023 yılında Türkiye'nin en zengin 100 kişisi listesinde 49. sırada yer almıştır. Bu listeye göre Demet Mutlu serveti 1,5 milyar dolar olarak belirtilmiştir.

Bu yazımızda sizin için Trendyol kimin ve nereye satıldı konularına dair soruları yanıtlandırdık