DÜNYA

Trump’a ‘pop’ darbesi

ABD'nin ünlü isimleri, kasım ayındaki başkanlık seçiminde kime oy vereceklerini açıklamaya devam ediyor. Taylor Swift'in ardından Billie Eilish de Kamala Harris'e oy vereceğini duyurdu.

Abone Ol

Popun starlarından Billie Eilish ve birlikte çalıştığı erkek kardeşi Finneas O'Connell, kasımdaki seçimlerde ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e oy vereceklerini belirterek Demokrat adaylara destek veren en önemli ünlülerden oldu.

Eilish, X'te yayımlanan videosunda "Kamala Harris ve Tim Walz'a oy veriyoruz çünkü onlar üreme özgürlüğümüzü, gezegenimizi ve demokrasimizi korumak için mücadele ediyor" dedi ve ekledi:

"Hayatınız buna bağlıymış gibi oy verin, çünkü bağlı."

O'Connell da "Bugün Ulusal Seçmen Kayıt Günü. Sizden iwillvote.com adresine giderek durumunuzu kontrol etmenizi ve bizim gibi erken oy kullanmanızı rica ediyoruz" dedi.

O'Connell "Aşırılık yanlılarının hayatlarımızı, özgürlüklerimizi ve geleceğimizi kontrol etmesine izin veremeyiz. Onları ve tehlikeli ‘Project 2025’ gündemini durdurmanın tek yolu oy vermek ve Kamala Harris'i seçmektir" ifadelerini kullandı.

Taylor Swift'in geçen hafta başkan yardımcısını desteklediğini açıklamasının ardından Eilish, Harris'i destekleyen son pop sanatçısı oldu.

Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, kendine ait sosyal medya platformu Truth Social'dan yaptığı paylaşımda, "Taylor Swift'ten nefret ediyorum" ifadesini kullanmıştı.

Swift'in Harris'e destek verdiği Instagram paylaşımı 10 milyondan fazla beğeni almıştı.

Billie Eilish ve Taylor Swift'in dünya çapında on milyonlarca hayranı bulunuyor.