Tuba Büyüküstün, Türk dizi ve sinema oyuncusudur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun olmuştur. Üniversite yıllarından itibaren reklam filmlerinde rol alarak oyunculuğa adım atmıştır.

"Asi", "Ihlamurlar Altında", "20 Dakika" gibi birçok başarılı dizi ve filmde rol almıştır. Tuba Büyüküstün sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu ve Avrupa'da da büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Şıklığı ve doğal güzelliğiyle de dikkat çeken oyuncu sık sık moda dergilerinin kapaklarında yer almaktadır. Peki, Tuba Büyüküstün kaç yaşında? Sizin için araştırdık.

Tuba Buyukustun Kac Yasinda11

Tuba Büyüküstün Kaç Yaşında?

Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Büyüküstün’ün birçok hayranı ise kendisinin gittikçe güzelleşip gençleştiğini düşünüyor. Bu sebeple de güncel yaşı merak ediliyor. Ünlü isim, 2024 yılı itibarıyla 42 yaşındadır.

Televizyon ekranlarında görmeye alışık olduğumuz Tuba Büyüküstün’ün her yeni projesinde, izleyiciler kendisinin daha da gençleşip güzelleştiği yorumlarını yapıyor. Haliyle Tuba Büyüküstün kaç yaşında sorusu da önem kazanıyor. 42 yaşındaki ünlü oyuncu, yeni dizi/film projeleri ve reklam ile marka iş birlikleri ile de izleyicilerin karşısına çıkmaya devam ediyor.

Tuba Büyüküstün Nereli?

İstanbul doğumlu olan Tuba Büyüküstün’ün aslen nereli olduğu da merak ediliyor. Memleketini araştıran hayranlar ise hem Erzurumlu olduğuna hem de ailesinin göçmen olduğuna dair bilgilerle karşılaşıyor. Türk oyuncu Tuba Büyüküstün’ün anne ve babasının Erzurumlu olduğu, fakat hem anne hem babasının göçmen Türkler olduğu bilinmektedir.

Tuba Büyüküstün Göçmen Mi?

Tuba Büyüküstün'ün hem anne hem de baba tarafından ailesi, farklı dönemlerde Türkiye'ye göç etmiş Türk vatandaşlarıdır. Annesi Kırım'daki Türk göçmenlerinin soyundan gelmektedir. Babası ise Yunanistan'ın Girit kentinden gelen Türk göçmenlerindendir. Tuba Büyüküstün’ün kendisi doğrudan bir göçmen olmasa da ailesinin kökeninde göç hikayeleri mevcuttur.

Tuba Buyukustun Kac Yasinda 12

Tuba Büyüküstün Nerede Oturuyor?

Tuba Büyüküstün, kızları ile daha çok zaman geçirmek amacıyla bir süredir Paris'te yaşamaktadır. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda Paris'teki evinden görüntüler paylaştığı olmuştur. Fakat Türkiye'de de bir evi olduğu tahmin edilmektedir. Özellikle işleri nedeniyle Türkiye'ye sık sık geldiği bilinmektedir.

Tuba Büyüküstün’ün neden Paris’te oturduğuna dair açıklamaları şu şekildedir:

"Kızlarla birlikte şimdilik buradayız, ama ne kadar süreceğine dair plan yapmadık. Paris'i çok sevdiğimi ve tıpkı İstanbul gibi burada da kendimi evimde hissettiğimi hep söyledim Kızlar okula gidiyor, ben de günlük işlerimi hallediyorum.”

Tuba Buyukustun Kac Yasinda 15

Tuba Büyüküstün Evli Mi?

Tuba Büyüküstün, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ve dizi/film proje tanıtımları dışında magazine çok fazla yansımayan bir isim. Bu sebeple de özel hayatı merak ediliyor. Bu evlilikten Maya ve Toprak adında ikiz kızları bulunmaktadır.

Tuba Büyüküstün kaç evlilik yaptı diye araştıranlar, kendisinin sadece oyuncu Onur Saylak ile birlikteliğiyle karşılaşıyor. 2011 yılında evlenen çift 2017 yılında yollarını ayırmıştır. Güncel olarak ise Tuba Büyüküstün’ün bilinen bir ilişkisi bulunmamaktadır. Kendisi evli değildir.

Tuba Büyüküstün Sevgilisi Kim?

Tuba Büyüküstün’ün basına yansıyan bir ilişkisinin olmadığından bahsettik. Ancak magazin dünyasında zaman zaman farklı isimlerle aşk yaşadığına dair iddialar yer almaktadır. Tuba Büyüküstün’ün kameralar tarafından belgelenen son ilişkisi ise Umut Evirgen’ledir. 3 yıl aşk yaşayan ikili 2020 yılında ayrılmıştır.

Özellikle bu dönemde Tuba Büyüküstün kaç yaşında sorusu sıklıkla aratılmıştır. Çünkü ilişkileri sırasında Büyüküstün’ün 36, Evirgen ise 28 yaşındadır. Aralarındaki yaş farkı magazin gündeminde yer almıştır.

Tuba Buyukustun Kac Yasinda 16

Tuba Büyüküstün Kaç Çocuğu Var?

Tuba Büyüküstün çocukları iki tanedir. Eski eşi Onur Saylak ile evliliğinden 19 Ocak 2012 tarihinde ikiz kız evlat sahibi olmuştur. Kızlarının isimleri Maya ve Toprak'tır. Tuba Büyüküstün, çocuklarıyla birlikte hayatının büyük bir çoğunluğunda Paris'te yaşamaktadır. 

Tuba Buyukustun Kac Yasinda10

Tuba Büyüküstün Neden Paris’te Yaşıyor?

Medyada yer alan bazı açıklamalara göre Tuba Büyüküstün, yoğun tempodan uzaklaşmak ve çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmek istediği için Paris'i tercih etmiştir.

Tuba Büyüküstün neden Paris’te yaşadığına dair aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

”Uzun saatler ve uzun günler bana göre değil. Bir süre böyle bir proje olmayacak. Çocuklar ordayken de çalışmayı tercih etmiyorum aslında. Çok beğendiğim bir iş olunca da anneanneleri ile beraber kalıyorlar, annem Paris'e geliyor.”

Tuba Buyukustun Kac Yasinda 7

Tuba Büyüküstün Dizileri ve Filmleri

Tuba Büyüküstün kaç yaşında olursa olsun tüm yapımları hala ilgiyle takip edilmektedir.

Tuba Büyüküstün oynadığı diziler şu şekilde sıralanmıştır:

  • 2003 - Sultan Makamı - Nesrin (Konuk Oyuncu)
  • 2004 - Çemberimde Gül Oya - Zarife (Başrol Oyuncusu)
  • 2005-2007 - Ihlamurlar Altında - Filiz Tekiner
  • 2007-2009 - Asi - Asi (Asiye Kozcuoğlu)
  • 2009 - Beni w Benak - Kendisi
  • 2010-2011 - Gönülçelen - Hasret
  • 2013 - 20 Dakika - Melek Halaskar
  • 2014-2015 - Kara Para Aşk - Elif Denizer
  • 2016-2017 - Cesur ve Güzel - Sühan Korludağ
  • 2020 - Rise of Empires: Ottoman - Mara Hatun
  • 2020 - Menajerimi Ara - Kendisi
  • 2021 - Sefirin Kızı - Mavi Çınar Efeoğlu
  • 2022 - Zeytin Ağacı - Ada

Tuba Büyüküstün filmleri ise aşağıdaki gibidir:

  • 2005 - Babam ve Oğlum - Aysun (Yardımcı Oyuncusu)
  • 2006 - Sınav - Zeynep Erez (Başrol Oyuncusu)
  • 2010 - Yüreğine Sor - Esma
  • 2015 - Orman - Zeynep (Başrol Oyuncusu)
  • 2014 - Rüzgarın Hatıraları - Zepur (Başrol Oyuncusu)
  • 2016 - Dar Elbise - Helin (Başrol Oyuncusu)
  • 2016 - İstanbul Kırmızısı - N (Başrol Oyuncusu)
  • 2017 - Daha - Şirin (Başrol Oyuncusu)

Tuba Buyukustun Kac Yasinda 18

Tuba Büyüküstün Emmy Aldı Mı?

Tuba Büyüküstün henüz bir Emmy ödülü kazanmamıştır. Ancak geçmişte bu prestijli ödüle aday gösterilmiştir. 20 Dakika dizisindeki performansıyla "En İyi Kadın Oyuncu" kategorisinde Emmy adaylığı kazanan ilk Türk oyuncu olmuştur. Bu adaylık Büyüküstün'ün uluslararası arenada tanınmasına ve Türk dizilerinin kalitesinin dünya çapında kabul görmesine katkı sağlamıştır.

Tuba Büyüküstün’ün Emmy adaylığı ile ilgili ifadeleri şu şekildedir:

"Burada olmak her zaman çok keyifli. Emmy International ailesi diyorum ben artık. Gerçekten çok sıcaklar, çok misafirperverler. Sadece burada olmak yeterli.”

Not: Üstelik Tuba Büyüküstün "Cesur ve Güzel" dizisiyle "En İyi Kadın Oyuncu" kategorisinde daha önce de aday gösterilmiştir.

Tuba Buyukustun Kac Yasinda 9

Sık Sorulan Sorular

Tuba Büyüküstün kaç yaşında sorusunun yanı sıra kendisiyle ilgili merak edilen diğer detaylar da aşağıdaki gibidir:

Tuba Büyüküstün Kaç Dil Biliyor?

Tuba Büyüküstün'ün en az İngilizceye hakim olduğu bilinmektedir. Birçok röportajında ve yabancı yapım şirketleriyle yaptığı iş birliklerinde İngilizce konuşabildiğini göstermiştir.

Tuba Büyüküstün Burcu Ne?

Tuba Büyüküstün kaç yaşında sorusuna ek olarak doğum tarihinin denk geldiği burç da merak edilmektedir. Kendisi 5 Temmuz'da doğmuştur ve burcu Yengeç'tir.

Tuba Büyüküstün Boyu Kilosu Kaç?

Ekranda güzelliğiyle ön plana çıkan Tuba Büyüküstün’ün fiziksel özellikleri de araştırılıyor. Büyüküstün’ün 1.73 cm boyunda ve ortalama 56 kilogram ağırlığında olduğu bilinmektedir.

Bu içeriğimizde sizler için Tuba Büyüküstün kaç yaşında olduğunu ele aldık