Haber: Ümit İşbakan
Halkın tepkilerinin iyi anlaşılması gerektiğini belirten Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, “Maden çalışmasıyla yaylalarının zarar göreceğini bilen halk üç kez sondaj alanına giderek çalışmayı durdurdu. Halkın tepkisinin nedeni geleceklerine sahip çıkma tutumudur. Tüm Köy Sen olarak halkımızın yanındayız; toprağımıza, suyumuza sahip çıkacağız.” dedi.
Maden çalışmaları üretici köylüyü yakından etkiliyor
İktidarın maden şirketlerine sınırsız olanaklar sağladığını vurgulayan Sağra, “İktidar sürekli yasa, yönetmelik değişiklikleriyle maden ve enerji şirketlerini teşvik ediyor. Üretici köylülerin üretim alanları yok ediliyor. Ordu’nun yüzde 74’ü maden sahası olarak ilan edildi. İlçelerimizin tümünde maden ruhsatları satılıyor. Ruhsatı alan şirketler de talan ve yağmaya devam ediyor. Maden işletmelerinin mantar gibi çoğalması, yaylalarımızın, tarım arazilerimizin yok edilmesinin birinci sorumlusu iktidardır. İktidar topraklarımızı ruhsatlandırıp satmasa maden şirketleri kendiliğinden gelemeyecektir. Bu gerçek de bilinmeli.” dedi.
Perşembe Yaylası zarar görecek
Korgan yaylalarının mera özelliğiyle hayvancılık için önemli olduğunu belirten Sağra, “Korgan yaylaları mera özelliği nedeniyle hayvancılık yönünde önemli olurken yeraltı suları bakımından da zengin. Bölgenin su kaynakları burada. Perşembe Yaylası ise tarihi, kültürel ve endemik türleriyle özel bir yer. Turizm bakımından da bölgenin önemli yeri. Maden işletmesi bu zenginliğimizi yok edecek. Tüm Köy Sen olarak YERİN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİDİR diyoruz ve yaylalarımızı korumak için halkımızla birlikte mücadele edeceğimizi vurguluyoruz.” dedi.