Tunuslu kadınlar, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği büyük yıkım ve katliamı anlatmak için artık sözün bittiğine dikkati çekmek adına Filistin'e "sessiz" destek gösterisi düzenlendi.

Ülkedeki Hayal Dünyam Kadın Derneği, Lina Bin Mihenni Derneği ve Doğum Evi Derneği’nin çağrısı üzerine Tunuslu kadınlar başkent Tunus'un merkezinde yer alan Özgürlük Meydanı'nda toplandı.

Filistin ve Tunus bayrakları taşıyan göstericiler, Özgürlük Meydanı’ndan Habib Burgiba Caddesi’ne yürüdü.

"Tunuslu kadınlardan Filistinli kadınlara… Kalbini kalbimin üzerine koy" sloganıyla düzenlenen eylemin organizatörlerinden Hena Bin et-Tabelsi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin’de olup bitenleri ifade edecek kelimeler bulamıyoruz. Bu yüzden slogan atmadan, sessiz bir eylemle mesajımızı kamuoyuna iletmek istedik” dedi.

İsrail’in saldırılarında en çok kadınların etkilendiğini vurgulayan Trabelsi, "Saldırılarda en çok kadınlar hedef alındığı için sadece kadınlardan oluşan bir eylem düzenledik. Filistinlilere yönelik zorla yerinde etme politikası ile eş zamanlı gerçekleştirilen saldırılarda hamile kadınlar ve bebekler öldürüldü. Tunuslu kadınlar olarak Filistinli kadınların başına gelen bu yıkım politikasına karşı protestomuzun ifadesi olarak bu eylemi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.