Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) “dünyada uygulanan seyahat sınırlamaları” ile ilgili haritasında, sınırlama uygulamayan sekiz ülke arasında Türkiye de yer alıyor.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) “dünyada uygulanan seyahat sınırlamaları” ile ilgili haritasında, sınırlama uygulamayan sekiz ülke arasında Türkiye de yer alıyor. Haritada, sınırlama uygulamayan diğer yedi ülke ise şöyle: Afganistan, Meksika, Brezilya, Moritanya, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Arnavutluk.

"TURİZM GELİRİ ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞU İÇİN BİR SINIRLAMA UYGULAMIYOR"

BBC Türkçe'den Efe Öç'ün haberine göre, Türkiye’ye yapılan uçuşlar kapsamında gelen yolculardan Covid-19 testi yaptırmaları istenmiyor. Kişilerin kendilerini bazı diğer ülkelerde olduğu gibi karantinaya alma zorunluluğu da yok. Ancak havalimanları Haziran ayında yeniden faaliyete geçerken dile getirilen önlemler arasında, havalimanlarında gelen yolculara test yapılması da vardı. Havayolu 101 internet sitesinden Dr. Abdullah Nergiz, bu durumu “Türkiye, turizim geliri çok önemli olduğu için bir sınırlama uygulamıyor” şeklinde açıklıyor. Nergiz, Türkiye’nin seyahat politikasının “Gelin, nasıl gelirseniz gelin der gibi” olduğunu belirtiyor.

BAKANLIK SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

BBC Türkçe, havalimanlarındaki test yapılması taahhüdü ile ilgili İGA Havalimanları ile temasa geçti. İGA yetkilileri, havalimanlarında test yapılması konusunda karar yetkisinin Sağlık Bakanlığı'nda olduğunu söyledi. BBC Türkçe, birçok ülkede ikinci dalganın yaşanması nedeniyle "Yurt dışından Türkiye'ye yapılan seyahatler ile ilgili bir önlem alınıp alınmayacağına ilişkin olarak" Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile temasa geçti. Ancak bakanlık sorulara yanıt vermedi.