MANİSA

Türkiye’deki binlerce Rumeli balkan göçmeni 7. kez sandık başına gitti

Abone Ol

Haber: Ahmet ÜNSAL/Manisa

Bulgaristan parlamentosuna seçilecek 247 milletvekili ile kurulacak hükümet için Türkiye’de kurulan sandıklarda sabahın erken saatlerinde oy kullanımı başladı.
 Rumeli Balkan Göçmeleri Manisa’da  da Yunusemre ilçesi Güzelyurt bölgesindeki Polinas Endüstri Meslek Lisesi,Akmescit mahallesindeki Cumhuriyet ilkokulunda kurulan manuel sistemle oylarını kullanmayı sürdürdü. Şehzadeler ilçesine bağlı Karaağaçlı mahallesinde ikamet eden Rumeli Balkan Göçmeleri mahalle ilkokulunda kurulan dijital sistemle oy kullanımlarını yerine getirdi.

2021 yılından buyana hükümetin kurulması için sandığa giden vatandaşlardan 84 yaşındaki Fatma Hayırseven yaşına aldırış etmeden elinde baston niyetine bulundurduğu sopanın yardımı ile geldiği Polinas Anadolu Meslek lisesinde Manisa Rumeli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Altan Hafızismailoğlu’nun refagatında oyunu kullandı.


Görme engelli vatandaşlarda yakınlarının desteği ile oylarını kullandı.

Manisa’da Rumeli Balkan Göçmenleri Derneğinin kurucusu Mali Müşavir Mustafa Kader’de oyların sorunsuz olarak kullanılması için Karağaçlı,Akmescit ve Güzelyurt’taki sandıkları gezerek vatandaşların sandığa gitmesine öncü oldu…

Geçen seçimlere oranla katılımın oldukça düşük olduğu gözlenen seçimlerde hükümetin kurulmasının biraz zor olacağı öngörülürken seçmenlerin 2025’in Nisan ayında bu kez 8. Kez sandığa gitmesi bekleniyor… 47 olan Türk kökenli milletvekillerinin sayısının 55’e yükselip yükselmeyeceği Sandıkların açılması sonrasında sayılacak oylarla ortaya çıkacak…