HABER: FATOŞ ERDOĞAN

Tutuklu yakınlarının Kartal Meydanı'nda gerçekleştireceği Adalet Nöbeti'ne HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, Ali Kenanoğlu, Serpil Kemalbay ile HDK, TJA, HDP, DBP, MA TUHAY-DER ve ANYAKAYDER destek verdi.

Tutuklu yakınlarının cezaevinde yaşanan ölümlere dikkat çekmek amacıyla Kartal Meydanı'nda yapacağı açıklama öncesinde alan, kaymakamlık yasağı gerekçesiyle polis ablukasına alındı.  

Tutuklu yakınları ve vekiller oturma eylemine başladı.

photo1661001053 (1)

Musa Piroğlu, dokuz8'e yaptığı açıklamada, “Hukuksuzluğu yaratan iktidardan hukuk ve adalet beklemenin anlamı yok. Bu hukuksuzluk düzenini yıkmadan bizim adalete ulaşma şansımız yok. Hasta tutsaklar bu ülkenin kanayan vicdanıdır. Bütün halkları vicdanına sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi.

Serpil Kemalbay da dokuz8'e yaptığı açıklamada, “Tutsak aileleri abluka altına alındı, burada açık alanda hapishane yaratıldı. İnsanlar burada hukuksuz halde tutuluyor. Bu, korkunun ifadesidir. Faşizm kaybettikçe, korktukça baskısını daha da arttırıyor. Bu, çeteleşen mafyalaşan iktidarın tezahürüdür. Tutsak yakınları asla susmayacak, asla geri adım atmayacak” ifadelerini kullandı.

Piroğlu ve Kemalbay abluka açılmadan çıkmayacaklarını söylediler, bunun üzerine polis ablukayı açtı.