Seyahat etmenin zevklerinden biri de yolculuğu izlemektir ve bu da yolculuk sırasında arabada, trende ve hatta uçakta oturmak için en iyi pozisyonu seçmemize neden olur. Grup gezilerinde, yolculuk sırasında bize sağlanan el değmemiş doğanın tadını rahatça çıkarabilmeniz için arabanın camının yanına oturmak bizim için en iyi yerdi. Bu tutku bazılarımızın kalbinde mutlaka hala yaşıyor ve yolculuğun ilk saatlerinden itibaren bu keyiften kendimizi mahrum bırakmak istemiyoruz. Bu doğrultuda bugün size uçak penceresinin yanında bilet rezervasyonu yapmayı anlatacağım. Bu kez bu deneyimin keyfi, araba ile seyahat etmenin ve arabanın camının yanında oturmanın verdiği keyiften çok daha fazlası. Bu yüzden İstanbul'dan Tahran'a bilet almanızı ve pencerenin yanında bizimle kalmanızı öneririz.

Uçak penceresinin yanında bilet rezervasyonu

Uçakta cam kenarında oturmanın avantajlarını ve dezavantajlarını hepiniz çok iyi biliyorsunuz ama hatırlatmak adına bir kısmını sizlerle paylaşacağız. Eco Nomi uçuş sınıfında hava yolculuğu genel olarak kalabalıktır. Çünkü uygun ve ekonomik fiyatının pek çok hayranı var. Bu nedenle önceden istediğiniz koltuğu ayırtmadıysanız uçakta en iyi yerin sizin olmasını beklememelisiniz. Belki de katı bir yaşlı kadın ile takıntılı bir kadın arasında ortada oturmanız gerekir. Ya da şans yanınızdaysa koltuğun yanında size bir bilet ayırtılıyor. Bu tarz biletler uçakta tuvalete çıkmanızı ve koridora çıkmanızı zorlaştırıyor. Öte yandan İstanbul'dan Tahran'a uçak bileti alarak pencere kenarına kafanızı yaslayabilir ve talepkar bir yolcudan kurtulabilirsiniz. Bu kadar harika bir sandalyeye sahip olmak için bizimle kalmanız daha iyi olur.

Picture2-1

İlgili havayolu uçuş hizmetlerini kontrol edin

İlk adımda uçak bileti alırken koltuk seçimi seçeneğini dikkate almanızı tavsiye ederiz. Bu önemli konuyu ancak defalarca uçakla seyahat etmiş ve bunu yolculuk sırasında avantaj olarak gören kişiler bilir. Bu rezervasyon tarzı çoğunlukla sizin için çevrimiçidir çünkü bu rezervasyonda şans yanınızda olmayabilir.

Bilet rezervasyonu yapıldıktan sonra seçilen koltuğun değiştirilmesi

Herhangi bir nedenle biletinizi aldıktan sonra uçak penceresinin yanında oturmanın çok büyük faydalar sağladığını öğrenirseniz endişelenmeyin. Birçok havayolu şirketi, bilet rezervasyonunun ardından iyi seçilmiş bir koltukta gerekli değişiklikleri yapmanıza olanak tanır. Koltuğumu seçerek bu durumu düzeltin ve en sevdiğiniz koltuğu rezerve edin. Elbette bilmelisiniz ki bilet alırken ilk adımda dikkatli olmanız çok önemli çünkü son rezervasyonu yaptıktan sonra sadece sınırlı sayıda havayolu şirketi koltuk seçimine izin veriyor.

Havaalanında pencere koltuğunuzu ayırtın

Bazı yolcular havalimanında birbirleriyle sohbet ederek, uçuş sırasında kendilerini daha keyifli hale getiren deneyimler hakkında konuşuyorlar. Dolayısıyla havalimanında bile koltuk değiştirme şansınız var. Bilet büfelerini ziyaret edin ve kibarca talebinizi belirtin. Eğer koltuk iptal olduysa ve şans sizden yanaysa ve o koltuk pencere kenarındaysa İstanbul Tahran uçak biletinizi pencere kenarında daha özel bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Picture3

Yolcular koltuk değiştirme talebinizi kabul ediyor mu?

Sizin için bu kadar önemliyse, seyahat pencerenizle birlikte takip ettiğinizden emin olun. Utangaçlığınızı bir kenara bırakıp uçaktaki yolculardan sizinle koltuk değiştirmelerini istemenizi tavsiye ederiz. Tabii eğer yolcu cam kenarında bir koltuğa sahip olmanın faydalarını bilmiyorsa. İyi huylu bir kişinin sizin tarafınıza gelmesi ve onunla yer değiştirebilmeniz pek olası değildir.

Uçuş ekibinden yardım almak için son şans

Uçak bileti rezervasyonu yaparken veya havaalanında yolculara sorarak pencere kenarına oturmak için yerinizi değiştirmediyseniz. Uçuş görevlilerinden bu talebi almanız yeterlidir. Rahatlamak ve seyahatinizin tadını çıkarmak için rahat bir yer seçeceğinizi çok iyi biliyorlar; Yani eğer birisi biletini iptal ettiyse ve siz de pencere kenarında oturacak kadar şanslıysanız, size kesinlikle bu şansı vereceklerdir.

Uçak camında koltuk sahibi olmakla ilgili son söz

Koltuk seçim seçeneğim ile koltuk rezervasyonu yaptırarak seyahatinizin keyfini kolaylıkla katlayabilirsiniz. Artık bu seçeneğe yeterince aşina değilseniz üzülecek yer yok. Bilet kiosklarından talep etmeniz halinde uçuş sırasında yolcu ve mürettebat tarafınıza temin edilebilmektedir. Bu koltuğa sahip olmanız dinlenme yerinizdeki yolcuların koltuk yolları arasında hareket etmesini engelleyecektir.