Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından maskelerin eczanelerde ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklandı ancak birçok yerden maskelerin olmadığı yönünde şikayetler geldi.

İstanbul ve Ankara dışındaki kentlerdeki eczanelerin bazıları ise maskelerin kendilerine ulaşmadığını söyledi. Twitterda ise #Maskeyok etiketi ile binlerce kişi maske sıkıntısını dile getirdi. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, maskelerin ücretsiz bir şekilde eczanelerde dağıtılacağını söylemişti. Erdoğan'ın açıklamasının üzerinden bir hafta geçti ancak birçok yerde hala maskelere ulaşım sıkıntısı yaşanıyor.  

ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIMI GEÇEN HAFTA BAŞLADI

Ücretsiz maske dağıtımı geçtiğimiz hafta itibariyle başladı. Türk Eczacıları Birliği, haftalık kişi başına 5 adet maske temini uygulamasına ilişkin bilgilendirme yaptı. Eczanelerde maske alım sırasında sosyal mesafe kuralına uyulması çağrısı yapıldı. Ayrıca vatandaşlardan Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonuna gönderilecek SMS kodunu beklemeleri istendi. Kod ulaşmamış kişilerin maske temini için evlerinden çıkmamaları gerektiği vurgulandı.

ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK

Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği uygulama ile 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılması kararlaştırılmıştı. Ücretsiz maskelerini almak isteyen vatandaşlar, e-devlet üzerinden talepte bulunup Sağlık Bakanlığı tarafınca cep telefonlarına yönlendirilecek SMS kodu ile eczanelere gidip maskelerini alabilecekleri belirtildi. Ancak Ankara ve İstanbul dışındaki birçok ilde maskelerin eczanelere gelmediği belirtiliyor. Twitter'dan da yaklaşık 25 bin kişi maske yok etiketi ile bu yaşanan soruna tepki gösterdi. #Maskeyok etiketi twitterda 1 numaralı gündem oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise 3.5 milyon maske dağıttıklarını açıklamıştı. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1248662045060476930