UEFA, milli futbolcu Merih Demiral'ın attığı golden sonra yaptığı bozkurt işareti nedeniyle soruşturma başlatmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapması nedeniyle açılan soruşturmayla ilgili hazırlanman savunma dosyasını UEFA'ya iletmişti. Söz konusu dosyada önceki örneklere yer verilirken, bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyada Türk kökenli halkların bin yıllık simgesi olduğu öne çıkılmıştı.

UEFA, soruşturmayla ilgili kararını açıkladı ve Merih Demiral’a 2 maç ceza verdi. Merih Demiral’ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açan UEFA, konuyla ilgili olarak İsviçreli disiplin müfettişini görevlendirmişti.

Milli futbolcu Merih Demiral, Avusturya maçında attığı golden sonra yaptığı sevince dair sorulan soruya ”Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Bozkurt aklımda yoktu, taraftardan görünce tepkimiz gecikmedi. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum” demişti.

TFF, CAS'A GİTTİ

TFF, Merih Demiral'a verilen 2 maçlık cezanın iptali için CAS'a gitti. Milli futbolcu cezanın iptal olmaması durumunda çeyrek finale karşı oynanacak Hollanda maçı ve olası yarı final karşılaşmasında forma giyemeyecek.