Haber: Fatoş Erdoğan

Uğur Kurt'un davasında Anayasa Mahkemesi'nin Hak İhlali kararı sonrası açılan davanın 3. duruşması bugün görüldü.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık S.K, maktul Uğur Kurt'un ailesi ile taraf avukatları katıldı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, "taksirle ölüme neden olma" suçundan daha önce kurduğu hükmü, AYM'nin "hak ihlali" kararı kapsamında iptal etti.

Suç vasfına yönelik karar verme görevinin AYM'ye ait olmadığı ve bu yönde bir "hak ihlali" kararı verilmediği vurgusu yapan heyet, "taksirle ölüme neden olma" suçunun işleniş şekli, özellikleri, sanığın kusur durumu ve AYM'nin "hak ihlali" kararının gözetildiğini belirtti.

Tüm bu hususlara göre sanığa ceza maddesindeki alt sınırdan uzaklaşarak 3 yıl hapis cezası öngören mahkeme heyeti, duruşmalardaki tutum ve davranışlarını takdiri indirim nedeni kabul ettiği sanığın cezasını 1/6 oranında indirimle 2 yıl 6 aya düşürdü.

Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Narin Kurt, "Bir insanın hayatının, bir çocuğun babasız bırakılmasının, bir anne-babanın kanser olup ölmesine sebep olunmasının karşılığı 2 yıl 6 ay olamaz. Bu sonuç kimin vicdanını rahatsız ediyorsa herkes bu davayı üstlensin. Ben bu davayı devam ettireceğim, sonucu kabul etmiyorum." sözleriyle karara tepki gösterdi.