BALIKESİR

Ukrayna ve İtalya, Ayvalık'taki VW Beach Pro Tour'da şampiyon oldu

2024 VW Beach Pro Tour Futures Balıkesir Etabı, Ayvalık Sarımsaklı Plajı'nda 28 ülkeden 50 takımın katılımıyla gerçekleşti. Kadınlarda Ukrayna, erkeklerde İtalya şampiyon oldu. Sporcular, organizasyonun atmosferine ve ev sahipliğine tam not verdi.

Abone Ol

Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) iş birliğinde, Ayvalık Sarımsaklı Plajı'nda düzenlenen 2024 VW Beach Pro Tour Futures Balıkesir Etabı, dört gün süren heyecanlı karşılaşmaların ardından muhteşem bir finalle sona erdi. Kadınlarda Ukrayna, erkeklerde ise İtalya şampiyon oldu.

28 ülkeden 50 takım ve 100’ü aşkın sporcunun katıldığı turnuvada İtalya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Estonya, Hollanda, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Letonya, Polonya, Japonya, Slovakya, Kazakistan, Macaristan, İsviçre, Ukrayna, ABD ve Fransa gibi ülkeler yer aldı.

Turnuvanın final gününde kadınlar kategorisinde Ukrayna, rakibi Estonya'yı 2-1 yenerek şampiyonluk kupasını kaldırdı. Erkekler finalinde ise İtalya'nın mavi ve kırmızı takımları karşı karşıya geldi. Mavi takım, maçı 2-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Başarılı performans sergileyen sporculara madalya, kupa ve ödülleri; Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanvekili Alper Sedat Aslandaş, TVF Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mengüç, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Uğur Baysal, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı ve Spor Danışmanı Aytekin Durmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Burç Özoğuz ve CEV Teknik Delegesi Laos Lukas tarafından verildi.

Sporculardan Organizasyona Tam Not

Turnuva boyunca sporcular ve izleyiciler, Ayvalık Sarımsaklı Plajı'nda yaratılan atmosferden oldukça memnun kaldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Hasan Hüseyin Mermer, organizasyonun başarısından övgüyle bahsederek, "Balıkesir'de harika bir atmosfer var. Bu harika atmosferi tekrar yaşamak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne ve Türkiye Voleybol Federasyonu’na teşekkür ederiz," dedi.

Bir diğer oyuncu Batuhan Kuru ise organizasyondan duyduğu memnuniyeti, "Atmosfer harika, organizasyon çok iyi. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim, bizim için harika bir yer hazırlamışlar," sözleriyle dile getirdi.

Sacit Kurt da benzer duyguları paylaşarak, "Bu güzel organizasyonu düzenleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Türkiye Voleybol Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Tüm dünyadan sporcular burada, böyle bir başarıyı gerçekleştirmek büyük bir iş," dedi.

2024 VW Beach Pro Tour Futures Balıkesir Etabı, sporcular ve izleyiciler için unutulmaz bir etkinlik olarak hafızalara kazındı.