DÜNYA

Ukrayna: Volgograd bölgesinde İran füzelerinin bulunduğu depoyu vurduk

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın Volgograd bölgesinde, Kotluban köyü yakınlarında İran füzelerinin depolandığı bir cephaneliği vurduklarını duyurdu.

Abone Ol

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna Savunma Kuvvetleri, dün geç saatlerde füze ve topçu silahlarının depolandığı ve modernize edildiği bu askeri tesise saldırı düzenledi. Sıkı bir şekilde elektronik harp ve hava savunma sistemleriyle korunan cephaneliğe yapılan saldırının, bölgeye bir tren dolusu İran füzesinin ulaştığı bir zamanda gerçekleştiği belirtildi.

Saldırı sonrası cephanelikte yangınlar ve mühimmat patlamaları meydana geldi. Ukrayna basını, saldırının Ukrayna yapımı 120 insansız hava aracı (İHA) ile 600 kilometre mesafeden gerçekleştirildiğini aktardı.

Cephede Son 24 Saatte 153 Çatışma

Ayrıca Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, son 24 saatte cephede 153 çatışmanın yaşandığını, en şiddetli çatışmaların Pokrovskiy ve Kurahovskiy bölgelerinde görüldüğünü açıkladı. Rusya'nın, Ukrayna birliklerine ve nüfusun yoğun olduğu bölgelere bir füze ile 88 hava saldırısı düzenlediği ve 4 bin 400’den fazla atış yaptığı bildirildi.

Ukrayna’nın, Rusya’ya ait bir "Kh-59/69" tipi güdümlü füzeyi ve 67 "Şahed" tipi insansız hava aracını etkisiz hale getirdiği, çatışmalarda ise 1.250 Rus askerinin hayatını kaybettiği bilgisi verildi. Ayrıca, 5 tank, 27 zırhlı araç ve 27 topçu sisteminin imha edildiği belirtildi.

Ukrayna “Kuzey” Operasyon Komutanlığı da Rus birliklerinin Çernigiv, Sumi ve Harkiv sınır bölgelerine 127 saldırı düzenlediğini ve 459 patlamanın meydana geldiğini kaydetti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise Telegram kanalında yaptığı açıklamada, son bir haftada Rus ordusunun 900’e yakın havadan atılan bomba, 300’den fazla "Şahed" tipi İHA ve 40’tan fazla füze ile Ukrayna'ya saldırı düzenlediğini ifade etti.