Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gerçek Gündem’de Seyhan Avşar ve Altan Sancar’ın sorularını yanıtladı. Özdağ’ın, Sinan Oğan’ın adaylık süreci ile ilgili şunları ifade etti:

"SİNAN OĞAN'IN ADAYLIĞIYLA İSTEDİĞİMİZ BÜTÜN HEDEFLERE ULAŞTIK"

Bakın, siyaset öyle bugün olsaydı olmuyor. Her iki tarafa da oy vermek istemeyen bir seçmen vardı. Biz bunun ikinci tura kalacağını çıkarttığımız aday sayesinde biliyorduk. İlk turda Erdoğan'ın kazanmamasıydı bizim hedefimiz. Bu hedefe ulaştık. İki, HDP belirleyici olmasın istedik. Bu hedefimize de eriştik. Üç, Zafer Partisi, Ata İttifakı, Türk Milliyetçileri siyasette belirleyici güç olarak belirsinler istedik. Bu hedefe de ulaştık. Yani biz Sinan Oğan'ın adaylığıyla istediğimiz bütün hedeflere ulaştık.

İkinci turda ayrı noktalara düştük. Çünkü Sinan Oğan bir şey talep etmeden Erdoğan'ın adaylığını kabul etti. Bizim için ise en önemli mesele, sığınmacıların geri yollanmasını sağlayacak bir politik yapının oluşmasıydı. Ve hem AKP hem CHP bu konuda bizimle temas kurdu. Numan Kurtulmuş'a dedim ki 'sizi destekleriz ama bir şartla. Nedir o şart? Ben İçişleri Bakanı olacağım, siz de Anadolu Kalesi'ni kabul edeceksiniz, sığınmacıları yollayacağız.' Şimdi ben Erdoğan'ın bunu kabul etmeyeceğini bilmiyor muydum? Erdoğan'ın değil sadece, bunu Bahçeli’nin kabul etmeyeceğini biliyor muydum? Peki neyi göstermek istedim bu teklifi yaparak? Cumhur İttifakı seçmenine 'Bakın, Erdoğan sığınmacıları, kaçakları geri yollamak istemiyor' mesajı verdim. Bunda da başarılı olduk. Öbür taraftan Kemal Bey'i desteklemeyi de belirli şartlar çerçevesinde kabul ettik.

Altılı masa 1921 Anayasası'ndan çıkış yapıyordu. Biz dedik ki 1924 Anayasası. Atatürk'ün partisi, Artık Atatürk'ün partisi değil, Atatürk'ün partisi Zafer Partisi. CHP Atatürk'ün eski partisidir.

OĞAN İLE GÖRÜŞÜYOR MUSUNUZ?

Hayır görüşmüyoruz. O günün şartlarında bir siyasal zorunluluktu ve bizim bu hedeflerimizi gerçekleştirmemizi sağlamıştır ve bitmiştir.