E-Devlet hizmeti üzerinden şahsi araç plakalarını sorgulayarak trafikte yediği cezaları kontrol eden vatandaşlar 61/1-O trafik ceza koduyla karşılaşıyor. Peki 61/1-O trafik ceza kodu nedir? Cezası ne kadar? Radar ceza puanı kaçtır?

E-Devlet hizmeti üzerinden trafikte yediği cezaları kontrol eden vatandaşlar 61/1-O trafik ceza koduyla karşılaşıyor. Peki 61/1-O trafik ceza kodu nedir? Cezası ne kadar? Ceza puanı kaçtır?

61/1-O Trafik Cezası Kodu

61/1-O ceza kodu, Trafik Ceza Kanunu’nun 61. maddesine göre “Park etmenin yasak olduğu yerler ve haller” başlığıyla yapılan kanun düzenlemesinde ‘engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerine’ kendi şahsi araçlarını çektikleri için cezalandırılırlar. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube, yasaklara aykırı park edilen araçları, trafik zabıtasınca kaldırılabilir, masraflar ödenmeden aracı teslim etmeyebilir.

61/1-O Trafik Cezası ne kadar 2021?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Trafik Ceza Rehberi’ne göre 61/1-O kodlu trafik cezası yiyen vatandaşlar 288 TL’lik bir tutarla cezalandırılırlar. Eğer ilk bir ay içerisinde ödeme yapılırsa % iskonto uygulanarak söz konusu ceza 216 TL’ye düşürülür.

61/1-O Trafik Cezasının Radar Ceza Puanı kaçtır?

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne göre 61/1-O trafik cezası yiyen vatandaşlar 10 radar ceza puanı ile cezalandırılırlar.