CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde ülke gündemine damga vuran mafya skandallarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Cumhur İttifakı'nı oluşturan iki parti var. Bir de yanında mafya var. Bu gerçek de çıktı ortaya. Bunu yapmaya, ülkemizin bu şekilde anılmasına sebep olmaya kimsenin hakkı yok” yorumunda bulundu. “YAKALANAN 5 TON KOKAİNİN GELECEĞİ YER TÜRKİYE'Dİ” Kolombiya’da yakalanan 5 ton uyuşturucunun olduğunu ve bu illegal ticaretin varış yerinin Türkiye olacağını belirten Kılıçdaroğlu, kokain çekerken görüntülenen AKP merkezde görevli genci hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

“Kolombiya'da bir gemide 5 ton kokain yakalandı. Geminin varış yeri Türkiye. Milyarlarca dolar tutarındaki kokainin parasını kim ödüyor? Türkiye'ye geldiğinde hangi adrese gidecekti, bu uyuşturucu kimlere teslim edilecekti? Bunun üstüne giden var mı, araştıran var mı? Aynı şekilde Mersin Limanı'nda 615 kilo kokain yakalandı. Kocaeli Dilovası'nda 540 kilo kokain yakalandı. Bunlar nereye, kime gidiyordu? Hiç tartışılmıyor, konuşulmuyor. Siyasi iktidarın bu olayların üzerine gittiği görüldü mü? Kokain çekerken görüntüleri ortaya çıkan ve AK Parti Genel Merkezi'nde görevli o gence, bunu nereden aldığını, kaç liraya aldığını sorsunlar. İktidar sahipleri, o gence nasıl bakıyor? Türkiye böyle yönetilemez.”

“CUMHUR İTTİFAKINI OLUŞTURAN 2 PARTİ VAR; VE BİRDE MAFYA VAR" Açıklamasında “Devlet kin ve öfkeyle yönetilmez” diyen CHP lideri, “Cumhur ittifakını oluşturan iki parti var. Bir de yanında mafya var. Bu gerçek de çıktı ortaya. AKP’li yurttaşlarımız da, MHP'li yurttaşlarımız da bunları biliyor ve görüyor. Türkiye adeta insan kaçakçılığının, uyuşturucu kaçakçılığının merkezi oldu. İnsan kaçakçılığı da, uyuşturucu kaçakçılığı da büyük boyutlarda” dedi.