Seçim sonuçlarını kabul etmeyen Başkan Donald Trump’a olan desteklerini ortaya koymak için başkent Washington’a akın eden göstericiler, Kongre binasını basması sonrası dünyadan ilk tepkiler gelmeye başladı.

ABD Kongresi’nde yaşanan protesto eylemlerine dünyadan ilk tepki Kanada, Almanya ve NATO’dan geldi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Washington’daki durumun kaygı verici olduğunu ve gelişmeleri yakından izlediğini söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ise ‘‘Washington’dan gelen bu görüntüler Demokrasi düşmanlarını memnun edecek’’ dedi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise ‘‘Washington"dan gelen görüntüler şok edici. Demokratik bir seçimin sonuçlarına saygı göstermek gerekir" sözlerini kullandı.

Schumer ve Pelosi'den Trump'a Çağrı

Senato'daki Demokrat Lider Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Donald Trump'a tüm protestoculardan Kongre binasını terk etmeleri yönünde çağrı yapmaya davet etti. Schumer ve Pelosi yayınladıkları ortak açıklamada, "Başkan Trump'ı, tüm protestoculardan ABD Kongresi ve Kongre alanını derhal terk etmelerini talep etmeye çağırıyoruz" ifadesini kullandı.