"M*A*S*H", "Klute" ve "The Hunger Games" filmlerindeki rolleriyle tanınan deneyimli aktör Donald Sutherland hayatını kaybetti. Sutherland, bir süredir tedavi görüyordu. Ünlü oyuncu 88 yaşında öldü.

Donald Sutherland'in oğlu Kiefer Sutherland, Perşembe günü Instagram'da paylaştığı bir gönderide, "Size üzüntüyle babam Donald Sutherland'in vefat ettiğini söylüyorum" dedi .

“Ben kişisel olarak sinema tarihinin en önemli oyuncularından biri olduğunu düşünüyorum. Hiçbir zaman iyi, kötü ya da çirkin bir rolden korkmadım.”

DONALD SUTHERLAND KİMDİR

Donald McNichol Sutherland (17 Temmuz 1935 - 20 Haziran 2024) Kanadalı aktör. Mühendislik ve drama dallarında yükseköğrenim görmüştür. Ülkesinin en üretken, çok yönlü ve itibarlı oyuncularından biri olarak kabul görür ve birçok eleştirmen tarafından Oscar adaylığı olmayan en iyi oyunculardan biri olarak tanımlanır.[1][2][3]

Sutherland, üne Cephede Eğlence (1970), Çılgın Savaşçılar (1970), Fahişe (1971), Karanlığın Gölgesi (1973), 1900 (1976) ve Sıradan İnsanlar (1980) gibi dönemin başarılı filmleriyle yükselmiş, 80-lerin sonlarından itibaren kariyerini daha çok karakter oyuncusu olarak devam etdirmiştir. Son dönemlerde Açlık Oyunları film serisinde rol almıştır. Kiefer Sutherland'in babasıdır.