KÜLTÜR & SANAT

Üst mahkeme itirazı kabul etti: Cem Karaca'nın Gözyaşları tekrar gösterime giriyor

Açılan dava nedeniyle gösterimi durdurulan Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi yeniden gösterime girecek. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi filmin gösterim yasağını kaldırırken, yeni gösterim tarihi henüz netleşmedi.

Abone Ol

Anadolu rock müziğinin efsane isimlerinden Cem Karaca'nın hayatını konu alan Cem Karaca'nın Gözyaşları, geçtiğimiz kış vizyona girmişti. Ancak son eşi İlkim Karaca tarafından açılan dava nedeniyle film, vizyonda kaldırılmıştı. İtiraz edilen karar sonrası yeni bir gelişme yaşandı ve Cem Karaca'nın Gözyaşları'nın yeniden vizyona girmesi kararlaştırıldı.

Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun üstlendiği Cem Karaca’nın Gözyaşları'na, usta sanatçının oğlu Emrah Karaca danışmanlık yapmıştı. Çekim aşamasında kendisine danışılmadığını belirten İlkim Karaca, dava açsa da mahkemenin izin verdiği çekimlerin ardından vizyona giren film, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla yayından kaldırıldı.

Günaydın'dan Atakan Irmak'ın haberine göre; filmin yapımcıları Fikri Harika Production ve Aytaç Medya'nın itiraz ettiği yayından kaldırma kararı sonuçlandı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne yapılan itiraz değerlendirilirken, Cem Karaca’nın diğer bir mirasçısı olan oğlu Emrah Karaca’nın filmde eserlerin kullanılmasında muvafakati olduğu belirtildi.

Mahkeme, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararı kısmen kaldırarak filmin gösterime girmesine izin verdi. Ancak henüz filmin ne zaman vizyona gireceğine dair bir bilgi paylaşılmadı.

İsmail Hacıoğlu'nun Cem Karaca'yı canlandırdığı filmde; Cem Karaca’nın annesi Toto Karaca’ya Yasemin Yalçın, babası Mehmet Karaca’ya Fikret Kuşkan hayat veriyor.